Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over thuisteelt hasj in Arnhemse wijk

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 20 december 2000

VRAGEN VAN DE LEDEN DE CLOE EN VAN HEEMST (BEIDEN PVDA) AAN DE MINISTER VAN JUSTITIE

1. Heeft u kennisgenomen van de acties die politie en justitie in Arnhem gaan ondernemen tegen de thuisteelt van hasj die op grote schaal in de wijk Klarendal plaatsvindt ? (1)

2. Wat gebeurt er met in beslaggenomen apparatuur, zoals lampen en kweekbakken?

3. Wordt deze apparatuur vernietigd of brengt de overheid ze (via de Dienst der Domeinen) weer op de markt waardoor ze opnieuw voor thuisteelt gebruikt kan worden?

4. Doet hetzelfde euvel zich voor bij in beslaggenomen tabletteermachines waarmee onder meer XTC -pillen worden geproduceerd?

5. Hoe stimulerend is het voor politie- en justitiemedewerkers om apparatuur in beslag te nemen die ze na verloop van tijd weer tegenkomt bij volgende acties tegen thuisteelt of XTC-productie?

6. Hoe geloofwaardig zijn dit soort acties van politie en justitie in de ogen van het publiek als mensen zien dat in beslaggenomen apparatuur gewoon te koop is bij de Dienst der Domeinen?

7. Zijn de instructies aan het openbaar ministerie met betrekking tot het al dan niet vernietigen van deze apparatuur het afgelopen jaar versoepeld (in de zin dat niet tot vernietiging kan worden overgegaan) en waarom is dat gebeurd?

8. Wat gaat u doen om een geloofwaardiger afwikkeling van dit soort acties te bereiken?

(1) Deze vragen stellen wij als 'adoptie -ouders' van de wijk Klarendal naar aanleiding van een recent afgelegd werkbezoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie