Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emmen keurt bestemmingsplan Melkfabriek Noordbarge goed

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Melkfabriek Noordbarge, 20 december 2000

Ontwerp-bestemmingsplan Melkfabriek Noordbarge goedgekeurd Nieuwe kantoorruimte in en naast voormalige Zuivelfabriek en ketelhuis

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met het ontwerp-bestemmingsplan `Melkfabriek, Noordbarge'. Het plan voorziet naast de formele juridische vastlegging van de bestaande gebouwen (de voormalige zuivelfabriek en ketelhuis), tot kantoren in de toevoeging van twee kantorengebouwen van ieder 300 m2 en twee kantorengebouwen van 200 m2. In totaal gaat het om 4.600 m2 bruto vloeropppervlakte aan kantoorruimte.

In eerste instantie is gekeken naar een invulling van het gebied met woningbouw. Het draagvlak hiervoor was echter gering. Met de nieuwe eigenaren van het gebied is gezocht naar een passende nieuwe invulling van het gebied; deze is gevonden in het behoud van een stukje industrieel erfgoed (verbouwing van de zuivelfabriek en het ketelhuis tot kantoorruimte) in combinatie met nieuwe kantorencomplexen. Om een goede overgang met het bestaande woongebied te realiseren, biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid tot de bouw van twee vrijstaande woningen.

Bezwaren ingetrokken

Tegen de bouwvergunning (verbouw van de bestaande gebouwen tot kantoren middels een artikel 19-procedure) werd in eerste instantie door de inspecteur ruimtelijke ordening bezwaar aangetekend. Het bezwaar (met name gericht op de bereikbaarheid van het gebied per openbaar vervoer) is door het college van Burgemeester en Wethouders afgewezen. In het bestemmingsplan wordt uiteengezet waarom deze locatie (gelet op de mobiliteit en het locatiebeleid) vanuit de Drentse en Emmense situatie aanvaardbaar is. De provincie heeft met het ontwerp-bestemmingsplan ingestemd op voorwaarde dat in de voorschriften beperkende bepalingen worden opgenomen ten aanzien van het type kantoren (namelijk.) dat zich hier mag vestigen.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie