Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Hoge bloeddruk en beroerte

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Maastricht Persbericht
PR en Voorlichting
24.11.2000
PR&V 00/083

Hoge bloeddruk, beroerte
Promotie mw.drs. A.M. de Wilde
in de Faculteit der Geneeskunde.
Titel: "Ambulatory blood pressure measurements in stroke patients". Promotores: Prof.dr. J. Troost; Prof.dr. P.W. de Leeuw. co-promotor: dr. J. Boiten (Geldrop).
Woensdag 20 december 2000, 14.00 uur

De wereldgezondheidsorganisatie WHO verwacht een toenemend aantal patiënten met hoge bloeddruk en met een beroerte. Hoge bloeddruk verhoogt de kans op het krijgen van een beroerte. Het proefschrift bestudeert de relatie tussen aspecten van de bloeddruk en het type beroerte dat een patiënt krijgt. Bloeddrukmetingen na de beroerte werden gebruikt om het bestaan en de ernst van hoge bloeddruk vast te stellen. De hoogte van de bloeddruk is bepalend voor het type beroerte. Patiënten met een beroerte rechts oppervlakkig in de hersenen hebben tijdelijk een verhoogde kans op complicaties en moeten vlak na de beroerte worden bewaakt in een stroke unit.

Noot voor de pers:
Meer informatie wordt verstrekt door de afdeling PR & Voorlichting, tel. (043) 388 2671,
fax (043) 388 4880. mailto:pers@voorlichting.unimaas.nl Voor urgente zaken buiten kantooruren tel. 06 2127 5612. De persberichten van de UM staan ook op Internet: www.pers.unimaas.nl/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie