Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen: B & W besluiten

Premie voor vinden van baan
Klanten van de dienst SOZAWE die in een uitstroomtraject zitten, komen in aanmerking voor een premie. Het uitstroomtraject helpt langdurig werklozen om een baan te vinden. Als iemand weer een deel van het traject gedaan heeft, bijvoorbeeld als men een cursus heeft gehaald, dan ontvangt diegene een premie van f 100,-. Als iemand aan het einde van het traject een baan vindt, dan kan die persoon rekenen op een premie van
f 4000,-. Deze voorstellen staan in het premiebeleid 2001. Met de voorstellen in het premiebeleid wil de gemeente de langdurige werkloosheid aanpakken.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Premiebeleid 2001

Eerste paal Euroborg in oktober
Als alles volgens plan verloopt, gaat in oktober 2001 de eerste paal van de Euroborg en het eerste kantoorgebouw de grond in. Het college geeft het bestemmingsplan vrij voor inspraak. Volgende maand begint de inspraak op het plan. In de zomer wordt, volgens de planning, de eerste fase bouwrijp gemaakt (het kantorenkwadrant en de Euroborg). Aansluitend begint in oktober de bouw.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Bestemmingsplan Europapark

Milieubeleidsplan:de één tevreden, de ander niet
Uiteindelijk is er toch waardering voor het ontwerp-milieubeleidsplan van de gemeente. In eerste instantie vonden onder andere de regionaal inspecteur voor milieuhygiëne en milieuminister Pronk, het plan maar niks. Inmiddels is de inspraakprocedure voor het plan afgelopen. Er zijn 13 schriftelijke reacties gekomen waaronder ook een reactie van de regionaal inspecteur. Bij nader inzien is hij toch wel te spreken over het plan. Alleen de milieuorganisaties zijn niet tevreden. Ze vinden het plan te onduidelijk en te vaag. Het college antwoordt hierop dat sommige punten van het plan nog niet zijn ingevuld. Het college spreekt met de milieuorganisaties af dat ze samen die punten gaan invullen.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Vaststelling Milieubeleidsplan 2001-2004 Lokaal gewogen en Milieuprogramma 2001

Burger moet meer centraal staan bij ICT
De gemeente investeert fors in Informatie- en Communicatietechnologie (ICT). De komende jaren wil het college van de gemeente een moderne organisatie maken op het gebied van ICT. De gemeente moet met een betere ICT aansluiten op de wensen en behoeften van de samenleving. Hiervoor moet de gemeente op een moderne manier diensten verlenen. De burger moet hierbij meer centraal staan. De investeringen zijn gericht op de volgende drie punten: achterstallig onderhoud, noodzakelijke basisvoorzieningen en speciale projecten.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: 'Visie Informatisering en Inrichting I&A functie + Invoeringsplan Intranet'

Het alcoholbeleid In alle nuchterheid
De gemeente wil het overmatig alcohol-gebruik onder jongeren verminderen. Te veel alcohol zorgt namelijk vaak voor gezondheidsproblemen en maatschappelijke problemen. Deze problemen wil men tegengaan door meer voorlichting aan jongeren te geven over alcoholgebruik. Verder wil de gemeente meer hulpverlening bieden aan overmatige alcoholgebruikers. Dit zijn de belangrijkste punten uit het alcoholbeleid.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Alcoholnota

E. Belt toezichthoudend ambtenaar Milieudienst
Het college van B&W heeft besloten de heer E. Belt aan te wijzen als toezichthoudend ambtenaar Milieudienst.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Aanwijzing van de heer E. Belt als toezichthoudend ambtenaar Milieudienst

Hulp voor gewelddadige mannen
Stichting Toevluchtsoord gaat mannen helpen die hun partner thuis gewelddadig behandelen of bedreigen. Dit project is mogelijk omdat het college het project gaat subsidiëren. Daarnaast krijgt het sociaal pension Het Ommelanderhuis ook een subsidie van het college. Met de subsidie gaat het huis voor haar bewoners dagbestedingsactiviteiten organiseren.
Het geld voor de projecten komt uit het OGGz-fonds (Openbare Geestelijke Gezondheidszorg).

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Subsidiëring OGGz-projecten OGGz-fonds 2000/2001

Nieuwe stadswijk bij de Sontweg
De komende 5 jaar zal de Sontweg en omgeving flink gaan veranderen. Op de locatie van de Houtunie komt een nieuwe stadswijk met bijna 400 woningen. Verder zijn er grote investeringen gepland voor de infrastructuur. De belangrijkste projecten zijn: de Sontweg, de Bornholmstraat en de Berlagebrug die de Bornholmstraat met het Damsterdiep gaat verbinden. Deze projecten moeten de drukte op de Europaweg verminderen.
De inspraak gebeurt via de bestemmingsplanprocedure.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Ontwikkelingsvisie Sontweg

Vers bloed in adviescommissie voor de sport
In januari stoppen de volgende 4 leden van de adviescommissie voor de sport:
dhr. H.F. Wilkes, dhr. D. de Jong, dhr. L. Aalders en mw. G.S. Havinga. Het college stelt de volgende nieuwe leden voor:
* dhr. G. Tigchelaar (bestuurslid Stichting Eurovoetbal)
* dhr. M.C.J. van den Berg (Olympisch Steunpunt Noord-Nederland)
* dhr. W. ter Veld (oprichter van Stichting Skateboardpark Groningen)

* mw. J. du Bois-Minholts (voorzitter van de Noord-Nederlandse Watersportbond, regio Groningen/Noord-Drenthe)

* dhr. R. Derksema (leerkracht bewegingsonderwijs en sportcoördinator Vensterschool)

* dhr. P. de Jonge (topsportcoördinator Rijksuniversiteit Groningen) Als de gemeenteraad hiermee instemt dan zijn de nieuwe leden per 1 januari 2001 lid van de Adviescommissie voor de sport. De commissie adviseert het college over sportzaken in Groningen.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Benoeming leden Adviescommissie voor de Sport

Paddepoel-zuidoost 30km-gebied
In Paddepoel-zuidoost mag men straks maximaal 30km per uur rijden. Voordat het zover is, moeten er nog een aantal dingen veranderen in de omgeving. Deze maatregelen kosten ongeveer 2 ton. Dit plan hebben de inwoners van 18 oktober tot en met 15 november bij RO/EZ kunnen bekijken. Er zijn geen reacties op het plan binnengekomen en daarom vraagt het college of de raad het plan wil vaststellen.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Paddepoel-zuidoost 30km

Extra hulp bewonersorganisaties
De gemeente gaat bewonersorganisaties jaarlijks ongeveer een miljoen extra geven. Het geld is bedoeld voor een nieuw projectbureau en voor opleidingen. Daarnaast kunnen de organisaties van het geld een specialist inhuren die hen helpt bij stadsvernieuwingsprojecten. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun wijk. Daarom geeft het college een miljoen extra aan de bewonersorganisaties.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Ondersteuning bewonersorganisaties

Gemeente gaat meer doen voor gehandicapten
De gemeente geeft het jongerencentrum Simplon een subsidie zodat binnenkort ook gehandicapten het pand kunnen bezoeken. Daarnaast krijgen gezinnen waarvan iemand in een rolstoel zit, 50% korting op de huur van een rolstoelbus. Verder wil de gemeente bestaande accommodaties voor gehandicapten aanpassen zodat ze nog beter geschikt zijn voor gehandicapten. Dit zijn een aantal van de afspraken uit het nieuwe beleid WVG.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Wijziging raadsvoorstel aanvullende voorstellen nieuw beleid WVG

Duidelijkere regels voor belastingen
De belastingrechter eist dat de gemeente de belastingregels beter en duidelijker maakt. De belastingrechter wil hiermee voorkomen dat de gemeente de regels op meerdere manieren uitvoert. De regels moeten duidelijker zijn zodat een regel maar op één manier uit te leggen is. Het college gaat in op de eis door drie beleidsregels vast te stellen. Daarnaast stelt het college het aangiftebiljet logiesbelasting vast.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Gemeentelijke belastingen

Alle drempels weg!
Het college heeft de nota Alle drempels weg op een aantal punten aangepast. Zo komt er een aparte subsidieregeling voor de jongerenaccommodaties, de ouderenaccommodaties en t Vinkhuys en sluit de gemeente een budgetcontract af met elk accommodatiebestuur. Dat staat in het raadsvoorstel dat het college vandaag heeft vastgesteld. Aanleiding voor de wijzigingen zijn de opmerkingen die gemaakt zijn tijdens de inspraakavond en de schriftelijke reacties die binnen zijn gekomen. In Alle drempels weg stellen B&W maatregelen voor om goed gespreide toegankelijke en bereikbare accommodaties in Groningen mogelijk te maken, waar alle burgers terecht kunnen voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur, sociaal-cultureel werk en onderwijs.

Datum besluit: dinsdag, 19 december 2000
Nota: Alle drempels weg

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 20 december 2000. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...