Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landis medeleverancier infrastructuur vredesmissie Eritrea

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Bron: Landis NV
Zoek soortgelijke berichten
Landis NV

PERSBERICHT LANDIS GROUP N.V.

UTRECHT, 20 december 2000

Vredesmissie Eritrea houdt contact met thuisfront dankzij GSM en satellietverbinding

Partnership Landis ICT Group, Carrier to Carrier Telecom en Telfort zorgt voor unieke draadloze infrastructuur tussen Nederland en Afrika

De Nederlandse militairen van de VN-vredesmissie naar Eritrea krijgen allemaal de beschikking over een mobiele telefoon om contact te houden met het thuisfront. Landis Wireless Communications (onderdeel van Landis Group N.V.) heeft van de Koninklijke Marine opdracht gekregen voor het leveren van een unieke verlenging van het Nederlandse gsm-net naar Afrika. Deze opdracht wordt uitgevoerd in partnership met Telfort en Carrier to Carrier (dochteronderneming van Blue Fox Enterprises).
Via een vaste satellietverbinding van Carrier to Carrier worden vier gsm-basisstations ter plaatse van Telfort rechtstreeks in contact gebracht met het gsm-netwerk van Telfort in Nederland.

Als deelnemer aan de VN-vredesmissie naar Eritrea heeft Nederland onlangs 1100 man personeel van het Korps Mariniers naar Eritrea en Ethiopië uitgezonden. Zij zijn gelegerd in vier hoofdkampen in het grensgebied tussen Eritrea en Ethiopië. Om de afstand met thuis te verkleinen voorziet Defensie, in het kader van haar Welfare-programma, in de mogelijkheid om voor 50 gulden een mobiele telefoon te kopen inclusief 50 gulden beltegoed. Daardoor beschikken de militairen over een aantrekkelijke en eenvoudige manier van communiceren met het thuisfront, hetgeen zeker tijdens de komende kerstdagen uitermate welkom zal zijn.

Voor de technische realisatie nam de Koninklijke Marine Landis, C2C en Telfort in de hand. Het partnership tussen de drie bedrijven neemt Defensie vrijwel alle administratieve en operationele overlast uit handen. Bovendien is de oplossing bijzonder gebruiksvriendelijk. Voor de bellende militairen lijkt het namelijk alsof zij binnen Nederland telefoneren. Ze hoeven geen internationale toegangsnummers te draaien en kunnen beschikken over alle bekende gsm-faciliteiten zoals sms en voice-mail. Het is mogelijk ter plekke beltegoed bij te kopen via een prepaid-voucher. Qua mobiele telefonie bevindt er zich straks dus een stukje Nederland in Afrika.

Landis Wireless Communications treedt op als hoofdaannemer in het project. Het bedrijf is gespecialiseerd in het realiseren en opleveren van (mobiele) communicatie oplossingen en is in Eritrea, samen met partners C2C en Telfort, verantwoordelijk voor de installatie op locatie.

De satellietverbinding tussen Nederland en Afrika wordt tot stand gebracht door C2C, een onafhankelijke dienstverlener in satelliet communicatie die beschikt over een eigen grondstation in Biddinghuizen. C2C is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Blue Fox Enterprises N.V. en heeft ruime ervaring in het realiseren van gsm-verbindingen over satellieten. Zo werden door C2C al tal van gsm-, telefoon- en internet- verbindingen gerealiseerd met diverse landen in Afrika.

Telfort neemt de opbouw van het mobiele netwerk ter plaatse voor zijn rekening. Dit behelst het opzetten van de gsm-basisstations, die in containers op de compounds van de missie worden geplaatst. Elk station ondersteunt maximaal 22 simultane gesprekskanalen en biedt een geluidskwaliteit die gelijkwaardig is aan die van het Nederlandse gsm-net. Telfort levert tevens de mobiele prepaid-telefoons en de volledige gsm-functionaliteit.

Op 7 december is een Landis medewerker vertrokken naar Eritrea om alvast lokaal voorbereidingen te treffen. Op 11 december jl. is een team van vier Telfort-ingenieurs en een satelliet specialist van C2C vertrokken om de stations op te bouwen.

Op 20 december jl. is de eerste technische oplevering gerealiseerd. Dat betekent dat de militairen met de kerst goedkoop naar huis kunnen bellen: uiteraard een belangrijke opsteker voor het moraal. Het project heeft een looptijd van zes maanden en kent een optie tot verlenging.

Profiel Landis Group N.V.
Landis Group is een full services organisatie actief op de Europese markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en sinds 1999 genoteerd aan de Amsterdam Exchanges. Landis biedt een assortiment van gespecialiseerde oplossingen, diensten en opleidingen op het gebied van netwerkinfrastructuren voor spraak-data- en beeldtoepassingen, op internet gebaseerde applicatieplatformen en de noodzakelijke beveiliging hiervoor. Landis heeft circa 3.700 medewerkers in dienst. Landis Group N.V. heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje. Landis werkt samen met toonaangevende leveranciers zoals Cisco Systems, 3Com, Nortel Networks, Ericsson, SUN Microsystems, Hewlett Packard, Microsoft, Oracle, Intel, Lucent Technologies, Nokia en Siemens. Klanten zijn onder meer KPN, Versatel, Mannesmann, Mobistar, France Telecom, Telfort en andere marktleidende operators en Internet Services Providers.

Voor meer informatie:
Contact Landis: Ingeborg Visser, Investor Relations Manager, tel. +31 (0)30 248 92 74 / 06 22 42 16 69
Contact Telfort: Clody Derksen, afdeling PR en Perszaken van Telfort, telefoon (020) 200 64 07

Kijk voor meer informatie over Landis op www.landis.com Kijk voor meer informatie over Telfort op www.telfort.nl. Kijk voor meer informatie over Carrier to Carrier Telecom op www.carrier2carrier.com

landis ICT Group

Jennifer van Gils
Executive Secretary
mailto:jvgils@landis.com
tel.: +31 30 248 95 05
fax: +31 30 248 94 96
www.landis.com
online.landis.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie