Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Financiele resultaten softwarehuis ThunderStore

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ThunderStore's visie over content security zorgt voor X-Tra positieve financiële resultaten

Positief resultaat overtreft verwachtingen; nieuw kapitaal basis voor expansie

Wijchen, 20 december 2000 - ThunderStore, een Nederlands softwarehuis dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van content security en beheer oplossingen, ziet haar visie over content beveiliging bevestigd met positieve financiële resultaten die alle verwachtingen overtreffen. ThunderStore's paradepaardje X-Tra Secure is na twee en half jaar ontwikkeling in april op de markt geïntroduceerd en is nu al winstgevend. Met het behaalde resultaat zijn de kosten van de ontwikkelingsperiode volledig gedekt. Toch is het huidige succes slechts een opstap voor groei in de toekomst. De financiële input van venture capitalist Dinvest (mei 2000) maakt een wereldwijde expansie en het aangaan van strategische allianties voor ThunderStore's "content aanpak" X-Tra Secure mogelijk.

Het ThunderStore Team heeft twaalf jaar expertise op het gebied van databeheer en -beveiliging. In 1998 is ThunderStore gestart met het zelf ontwikkelen van software voor content beveiliging. Het bedrijf maakte destijds de strategische keuze niet meer de op externe gevaren gerichte ontwikkelingen in de markt te volgen, maar op basis van een persoonlijke visie eigen technologieën te ontwikkelen. Deze visie richt zich op het intern beveiligen en beheren van data, met als uitgangspunt datagebruik overal en altijd veilig en gecontroleerd aanbieden aan geautoriseerde gebruikers. De ontwikkeling van X-Tra Secure, een beheersplatform dat bedrijfsgegevens monitort, logt en waar nodig manipuleert, komt voort uit deze visie van ThunderStore. De nieuwe insteek bleek dusdanig positief dat al in het introductiejaar winst wordt gemaakt.

Dick Geheniau, oprichter en directeur van ThunderStore: "In de IT branche komt het vaak voor dat de eerste jaren zware verliezen worden geleden voordat er winst wordt gemaakt. ThunderStore bewijst dat dit anders kan door na twee jaar ontwikkelen al in het introductiejaar, zonder grote verliezen, voldoende winst te maken om de kosten voor ontwikkeling van technologie en het uitdragen van de visie volledig te dekken. We hebben een brede basis gelegd voor een stabiele toekomst. De financiële input van onze venture capitalist Dinvest zorgt voor extra mogelijkheden, waaronder het aangaan van strategische allianties en netwerkopbouw in het buitenland. Tot nu toe moesten we het vooral hebben van de hoogstaande technologie voor beheer- en beveiligingsomgevingen die we leveren. In 2001 gaan we onze operations versterken zodat we ons verder kunnen richten op de uitbouw van wereldwijde allianties."

Een extra stimulans voor ThunderStore is de steun die het bedrijf krijgt van Microsoft. Doel van dit samenwerkingsverband is te bepalen hoe de beheer- en beveiligingssoftware van ThunderStore zo nauw mogelijk kan aansluiten op het besturingssysteem en de applicatiesoftware van Microsoft. In navolging op de eerdere uitnodigingen is ThunderStore tevens gevraagd plaats te nemen in de testgroep van de volgende generatie Windows, Whistler genaamd. Deze groep denkt na over het toevoegen van extra functionaliteit aan het bestandsbeheer. Voor de uiteindelijke release van Whistler is ThunderStore uitdrukkelijk verzocht een bijdrage te leveren aan de laatste testfasen van het besturingssysteem.

Over ThunderStore
ThunderStore BV is een Nederlands softwarehuis, opgericht in 1997. Het productportfolio van ThunderStore bestaat uit verschillende instrumenten om bedrijfskritische data en content binnen Client/Server-omgevingen te beveiligen en te beheren. Naast de X-Tra Secure-productlijn, die gericht is op content beveiliging, biedt ThunderStore verschillende encryptietools voor het beschermen van e-mailverkeer en harddisks, beheertools voor desktops en AntiViral Toolkit Pro voor virusprotectie.

Voor meer informatie

ThunderStore BV
Annerieke Kamphuis
Tel: +31 (0)24 6488415
Fax: +31 (0)24 6451981
E-mail: (annerieke@thunderstore.com)

Lammers van Toorenburg PR
Francine Loos
Tel: +31 (0)30 6565070
Fax: +31 (0)30 6565473
E-mail: (francine@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie