Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst GS Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Besluitenlijst GS van 20 december 2000

nr.40/2000

1. GS hebben besloten in te stemmen met het instellen van een Stuurgroep Veenkoloniën in het kader van de gebiedsuitwerking voor het POP. In de stuurgroep zitten vertegenwoordigers van waterschap Hunze en Aa's, de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde en de provincie Groningen (voorzitter).

2. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur informeren GS hen over de recente ontwikkelingen in het ambulancevervoer. Voor meer informatie, zie persbericht nr. 224, d.d. 19-12-2000.

3. In een voordracht aan PS stellen GS voor een subsidie van 155.000 te verlenen aan de Vereniging Kleine Dorpen Groningen (VKDG) voor het jaar 2001. Tevens spreken GS de bereidheid uit om ook voor de jaren 2001-2004 een subsidie te verlenen aan de VKDG op basis van een jaarlijks in te dienen begroting en werkplan.
4. In een brief aan de Statencommissie Bestuur en Financiën geven GS informatie over de subsidiecriteria voor Grote Evenementen en de verdeling van het budget Grote Evenementen voor het jaar 2001. Voor meer informatie, zie persbericht nr. 225, d.d. 19-12-2000.
5. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur bieden GS de rapportage "Werken in de Toekomst" over een experimenteel leer/werktraject voor asielzoekers aan.
6. In een voordracht aan Provinciale Staten bieden stellen GS voor de provinciale regiovisie ouderenbeleid 2001-2005 vast te stellen.
7. Het college van GS heeft besloten 2.500,-- subsidie te verlenen aan de Groninger Onderwijsdag 2000. Deze dag vond 18 oktober jl. plaats in het Academiegebouw in Groningen en wordt sinds 1992 mede op initiatief van de Provincie georganiseerd. Het is een jaarlijks terugkerende dag voor alle onderwijzers en direct betrokkenen uit het onderwijsveld van de provincie Groningen. Een dag met een thema dat inhoudelijk spoort met het in die periode gevoerde (rijks-) onderwijsbeleid.

8. GS hebben besloten een subsidie van 10.625,- te verlenen aan het Groninger Audiovisueel Archief ten behoeve van de nationale inventarisatie audiovisuele archieven.

9. GS hebben besloten een subsidie van 5.000,- te verlenen aan Op Roakeldais ten behoeve van een scholenproject.
10. GS hebben besloten een subsidie van 2.253,50 te verlenen aan de Deutsch-Niederlandische Gesellschaft voor het project "Spuren der Niederlander in Norddeutschland - Ein Wegweiser". Het project gaat in op de diverse cultuurhistorische en bouwkundige sporen die Nederlanders in de loop van de eeuwen in Noordduitsland hebben achtergelaten. Het project valt binnen de speerpunten die op het politieke vakberaad van de werkgroep cultuur van de NHI (Neue Hanze Interregio) zijn vastgesteld.

11. GS hebben besloten een subsidie van 7.500,- te verlenen aan Stichting MM.Wope, voor een rondreizende openluchtvoorstelling met als locatie 12 Groninger borgen.

12. GS hebben besloten de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Delfzijl voor het begrotingsjaar 2001 onder het repressieve begrotingsregime te plaatsen.

13. GS hebben besloten een subsidie van 13.312,94 te verlenen voor de uitvoering van INBINN (Intensivering Binnenvaart) projecten in 2001, het betreft communicatie-activiteiten om de binnenvaart te promoten.

14. GS hebben besloten een subsidie van 5.633,70 te verlenen aan het Centrum voor de Kunsten voor de organisatie van een Jeugdtheaterwerkplaats. In deze jeugdtheaterwerkplaats zullen jongeren uit het NHI-gebied (Neue Hanze Interregio) onder professionele begeleiding werken aan theater.
15. GS hebben besloten opdracht te verlenen aan Duurzaam Noord in Drachten voor het uitvoeren van een onderzoek naar Duurzaam Bouwen. Het onderzoek is erop gericht de knelpunten in beeld te krijgen die het realiseren van duurzaam bouwen frustreren, omdat blijkt dat duurzaam bouwen in de provincie Groningen nog onvoldoende geïmplementeerd wordt. Met het onderzoek is een bedrag van 37.280,- gemoeid.

16. GS hebben besloten een subsidie van 5.000,- te verlenen aan de stichting Roemenië voor een extra en unieke zending ziekenhuisbedden naar Roemenië, onder voorwaarde dat er aandacht wordt besteed aan het informeren van de Groninger bevolking over de situatie in Roemeense ziekenhuizen.

17. GS hebben besloten het bestemmingsplan "Ten Post" van de gemeente Ten Boer grotendeels goed te keuren. Het plan voorziet in een nieuwe planologische regeling van de kern Ten Post. Goedkeuring wordt onthouden aan enkele delen van de planvoorschriften.
18. GS hebben besloten een subsidieverzoek van het Gronings Technologen Dispuut voor een te houden symposium "innovaties in de energie-industrie" af te wijzen omdat het niet past binnen het provinciale beleid.

19. GS hebben besloten een subsidie van 1.777,45 te verlenen aan het CDA vrouwenberaad voor de organisatie van een themabijeenkomst "geweld en veiligheid".

20. GS hebben besloten een subsidie van 10.000,- te verlenen aan de Dellemanstichting voor het project "stop sociaal isolement".
21. GS hebben besloten een subsidie van 25.000,- te verlenen aan de gemeente Haren voor de uitvoering van het project "Tieners Aktief" , een subsidie van 11.500,- te verlenen aan de gemeente Pekela voor jeugdparticipatie en een subsidie van 22.000,- aan de gemeente Zuidhorn voor jeugdparticipatie. Voor meer informatie, zie persbericht nr. 226, d.d. 19-12-2000.

22. GS hebben besloten een bedrag van 3.526,- te verlenen aan de uitvoering van het convenant Glastuinbouw van het Interprovinciaal Overleg.

23. GS hebben besloten een subsidie van 45.000,- te verlenen aan de stichting Patiënten/Consumentenorganisaties (SPC) voor de organisatie van activiteiten waarmee de bekendheid van de SPC wordt vergroot.

24. GS hebben besloten 50.000,- beschikbaar te stellen aan het Olympisch Steunpunt Noord Nederland voor de ondersteuning van talenten in de provincie Groningen. Het gaat daarbij enerzijds om de ondersteuning van talentcentra en anderzijds om persoonlijke begeleiding van jong sporttalent.

25. Het college van GS heeft in principe besloten een subsidie te verlenen van maximaal 5.909.762,-- aan Radio Noord en 6.780.066,-- aan TV-Noord. Dit principebesluit zal 17 januari 2001 worden voorgelegd aan de leden van de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur.

26. GS hebben besloten om 1,1 miljoen bij te dragen aan de sanering van de verontreinigde waterbodems in de stadsgrachten van Groningen. Het ministerie van VROM, de gemeente Groningen en de waterschappen Hunze en Aa's en Noorderzijlvest zijn de partijen die het resterende bedrag van f 38,9 miljoen betalen.
27. GS hebben ingestemd met het verlengen van de gedoogbeschikking van ESD. Deze gedoogbeschikking zou aflopen op 1 februari 2001. Op dat moment is in verband met procedures de nieuwe vergunning nog niet van kracht. De gedoogbeschikking wordt daarom verlengd tot 1 december 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...