Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overijssel past beleid bewoning recreatiewoningen niet aan

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

"Wij willen permanente bewoning van recreatiewoningen voorkomen en terugdringen"

Gedeputeerde Staten van Overijssel zien in de nieuwe Nota Mensen, Wensen, Wonen van staatssecretaris Remkes geen aanleiding om het provinciale beleid rond permanente bewoning van recreatiewoningen aan te passen.

In de optiek van het provinciebestuur wijkt de Nota Wonen niet zo veel af van het provinciaal beleid zoals dat de afgelopen jaren is gevoerd.

"Plannen voor het vrijgeven van recreatiewoningen voor permanente bewoning moeten getoetst worden aan het ruimtelijk beleid. De invulling van dit ruimtelijke beleid wordt pas duidelijk na de definitieve vaststelling van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening. Voor Overijssel is er op dit moment geen reden om af te wijken van het bestaande beleid. Wij willen permanente bewoning van recreatiewoningen voorkomen en indien mogelijk terugdringen", aldus gedeputeerde Kamperman.

In de bestaande provinciale beleidsregels geeft de provincie duidelijk aan dat
recreatiewoningen alleen gebouwd kunnen worden in combinatie met andere voorzieningen, bijvoorbeeld een recreatiepark. Permanente bewoning van deze woningen is niet toegestaan. Om vaste bewoning tegen te gaan sluiten gemeenten en exploitanten steeds vaker privaatrechtelijke
overeenkomsten.

Voor in het verleden gebouwde recreatiewoningen, die permanent bewoond worden en waarbij de gemeenten geen maatregelen kan nemen om deze bewoning te stoppen, wil de provincie met de betrokken gemeente een persoonsgebonden overgangsrecht laten gelden. Dit betekent dat bij het vrijkomen van de woning het recreatieve gebruik wordt hervat.

Het provinciale beleid rond het bewonen van recreatiewoningen is vastgelegd in de nota Handleiding en Beleidsregels. Dit is het toetsingskader voor het beoordelen van
bestemmingsplannen.

Bron: team Communicatie; Petra


© 20-12-2000 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie