Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CONSUL maakt geïntegreerd auditen van IT-omgeving mogelijk

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Primeur voor CONSUL: Consul/Enterprise Audit

CONSUL maakt geïntegreerd auditen van IT-omgeving mogelijk

Delft, 20 december 2000 - CONSUL Risk Management (CONSUL) heeft een nieuwe versie van Consul/Enterprise Audit (CEA) op de markt gebracht. De internationale softwareontwikkelaar, gespecialiseerd in bedrijfsbreed beveiligingsmanagement, biedt de eerste softwareoplossing waarmee (middel)grote bedrijven, op verschillende IT-platformen, uitzonderlijke handelingen van (on)geautoriseerde gebruikers kunnen signaleren.

Met Consul/Enterprise Audit krijgen IT-auditors, systeembeheerders en security-administrators van (middel)grote bedrijven een oplossing voor het geïntegreerd auditen in handen, van verschillende IT-platformen. Naast platformen Windows NT, Windows 2000, AIX, Sun Solaris, OS/390, Check Point FireWall-1, Cisco Router en Microsoft IIS Webserver, ondersteunt CEA nu ook de platformen HP-UX en Lotus Domino.

Duidelijke taal
De gegevens die het monitoren van de diverse platformen oplevert, worden getransporteerd naar een centraal 'archief'. Vervolgens vergelijkt het softwareprogramma de resultaten met de door het bedrijf vastgestelde IT security policy. De uitzonderingen op de regels kunnen volledig automatisch gefilterd worden. De kwaliteit van de geïntegreerde rapportage spreekt duidelijke taal; eenduidig en minder technisch taalgebruik dan de log file taal van het besturingssysteem zelf. De IT-auditor/ systeembeheerder en security-administrator kan via Internet de monitorresultaten op ieder gewenst moment bekijken.

Snelheid
In vergelijking met de vorige release (Consul/Enterprise Audit 2.2.) heeft CEA aan snelheid gewonnen. CONSUL-klanten die reeds werken met de nieuwe release, zeggen nu 200 Windows NT-servers per dag méér te monitoren. Een belangrijke stap voorwaarts, want de snelheid waarmee deze bedrijven bedrijfskritische gegevens kunnen rapporteren, wordt steeds belangrijker. Naast snelheid is gebruiksvriendelijkheid een pluspunt. Dat geldt met name voor de graphical user interface (GUI).

Veiligheid
CONSUL heeft niet alleen gelet op de wensen van de IT-auditor en de systeembeheerder. Ook de behoeften van de security administrator zijn nu verwerkt in de Consul/Enterprise Audit. Hij heeft vele rapportagemogelijkheden ter ondersteuning van het dagelijkse beveiligingsbeheer. Zo kan de security administrator aan de hand van een failure report direct zien welke gebruikers het IT-systeem aan het verkennen zijn.

Over CONSUL
CONSUL Risk Management (http://www.consul.com) is een internationale softwareontwikkelaar, gespecialiseerd in bedrijfsbreed beveiligingsmanagement van uw IT omgeving. Op basis van een op het bedrijf afgestemde security policy, filtert Consul software buitengewone en bijzondere handelingen binnen het IT systeem die niet verantwoord zijn. In een rapport dat automatisch gegenereerd wordt (desgewenst dagelijks) worden alle handelingen vermeld die niet overeenkomen met de IT security Policy. Hierdoor is het voor een bedrijf mogelijk om tegen geringe kosten en tijd, de totale IT omgeving te auditen. Het productaanbod omvat onder meer oplossingen voor mainframes (RACF en ACF2) en open systemen (o.a. NT, AIX, Notes). Onder haar klantenkring bevinden zich veel grote (internationale) bedrijven, waaronder de grootste banken en verzekeraars wereldwijd. Circa zeventig van de huidige honderd medewerkers zijn direct betrokken bij development en support. CONSUL Risk Management (opgericht in 1980, hoofdkantoor te Delft) wordt internationaal vertegenwoordigd door dochtermaatschappijen in de Verenigde Staten, Duitsland en verkooppunten in drieentwintig andere landen wereldwijd.

Voor meer informatie over Consul/Enterprise Audit versie 2.2.2: CONSUL Risk Management Liesbeth Becker Hoff
Telefoon: +31 (15) 251 33 33
email: (liesbeth.beckerhoff@consul.com)

Loth Associates Stefan van Tongeren
Telefoon: +31 (20) 575 40 55
e-mail: (stefan.van.tongeren@loth.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie