Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Evidian lanceert AccessMaster 5.2E

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Evidian vergemakkelijkt de installatie van beveiligde Single Sign-On software

Evidian voegt een innoverende grafische SSO-builder toe aan AccessMaster 5.2E.

AccessMaster 5.2E staat voor eenvoudige beveiligde toegang tot IT- en Internet-toepassingen, met snelle 'time to value' en verminderde exploitatiekosten

Amsterdam, december 2000- Inspelend op de marktvraag naar beveiligde, gebruiksvriendelijke en beheerbare toegang tot bedrijfstoepassingen vanaf iedere locatie, heeft Evidian, leverancier van beveiligde e-infrastructuurbeheersoftware, release 5.2E (Extended) uitgebracht van zijn Single Sign-On (SSO) software voor het AccessMaster productenaanbod.

AccessMaster 5.2E biedt beveiliging, installatiegemak en geautomatiseerde drag-and-drop configuratie­tools. Voor het eerst beschikken grote bedrijven over een standaardoplossing waarmee vanaf de desktop-PC van de gebruikers beveiligde en gebruiksvriendelijke SSO-toegang mogelijk wordt tot legacy, client/server- en interactieve Internet-toepassingen toepassingen. Deze functionaliteit verbetert de beveiligingsniveaus en de productiviteit van de gebruiker, terwijl de kosten voor de helpdesk verminderen.

AccessMaster SSO 5.2E biedt een intuïtieve, grafische beheerinterface, waarmee de beveiligings­verantwoordelijke in enkele minuten met eenvoudige 'drag and drop'-functies de Single Sign-On procedures kan definiëren. Daarna kan hij voor elk soort gebruiker (bijv. marketing, verkoop, financiën) het Windows-bureaublad ontwerpen. In tegenstelling tot andere SSO-producten zijn scripting of specifieke ontwikkelingen niet vereist.

Met AccessMaster SSO 5.2E worden gebruikerprofielen en wachtwoorden beheerd in een beveiligde en gecentraliseerde repository, die automatisch met behulp van de AccessMaster beleidssoftware, gevuld kan worden vanuit de bestaande systemen, of rechtstreeks door de gebruiker vanaf zijn desktop, als hij voor het eerst inlogt of als de toepassing een nieuw wachtwoord vereist. De SSO-software kan automatisch met een aantal muisklikken geïmplementeerd worden op duizenden PC's, dit dankzij het embedded configuration management en de software distribution-applicaties.

Complementair aan de nieuwe SSO 5.2E software, lanceerde Evidian onlangs Web SSO, een gateway die single sign-on uitsluitend voor op het web-gebaseerde toepassingen biedt. Web SSO is gericht op Internet- en extranet-partners, omdat er geen software op de PC van de gebruikers geïnstalleerd behoeft te worden. Evidian SSO en Web SSO hebben een gemeenschappelijke beveiligingsrepository en beheerregels. Zo kunnen organisaties een consequent beveiligings- en SSO-beleid voor hun werknemers en zakenpartners implementeren.

AccessMaster SSO 5.2E is het enige beveiligde SSO-pakket

Dankzij AccessMaster SSO hoeven eindgebruikers zich niet langer door tientallen wachtwoorden per dag te worstelen. Bij het begin van de dag dient elke gebruiker zich slechts één keer vanaf een beveiligde PC te authentificeren bij de AccessMaster centrale beveiligingsserver door middel van een smartcard of versleuteld wachtwoord. Door deze eerste beveiligde log-in wordt het SSO-profiel van de gebruiker opgeroepen en verschijnt de gepersonaliseerde bureaubladomgeving op zijn PC. Alle verdere log-ins in toepassingen waarvoor hij gemachtigd is, met name legacy, client/server-toepassingen (zoals Oracle of SAP) of Internet via Microsoft- of Netscape-browsers zijn transparant voor de gebruiker. De AccessMaster SSO-software haalt de nodige wachtwoorden uit het gebruikerprofiel en biedt ze aan elke toepassing aan.

Dankzij SSO hoeven gebruikers zich geen zorgen meer te maken over hun wachtwoordbeheer. Het verbetert het gebruiksgemak, de mobiliteit en de productiviteit: Beveiliging en wachtwoordbeleid worden afgedwongen en de mobiliteit wordt vergemakkelijkt, want de gebruikers kunnen hun profielen oproepen vanaf elke PC in het bedrijf waarop AccessMaster SSO 5.2E software draait. De inlogtijd wordt gereduceerd en de helpdesk-oproepen verminderen met maximaal 40%.

Door zijn overkoepelende benadering is AccessMaster de enige oplossing die de problemen bij beveiliging, beheerbaarheid en implementatie overwint, problemen, die eigen zijn aan SSO- of wachtwoord-synchronisatie-oplossingen:

Ø Beveiliging - AccessMaster maakt geavanceerde methoden voor gebruikersauthentificatie mogelijk, zoals met smartcards. Het behoudt elk wachtwoord en bijgevolg ook de individuele beveiliging van elke toepassing.

Ø Beheerbaar - Met zijn op functie gebaseerd beleid en beveiligingsrepository, dat gedeeld wordt gebruikt door SSO en andere AccessMaster-modules (Web SSO, User Policy, Application Security, Remote Access en Firewall) kunnen de met beveiliging belaste functionarissen met behulp van AccessMaster automatisch het toegangsbeleid voor legacy, client/server-toepassingen, Internet-toepassingen en remote-access aanscherpen. Door zijn modulariteit biedt AccessMaster een volledige en consequente reeks beveiligingsoplossingen. Dit resulteert in verbeterderde controlemogelijkheden en een grotere consistentie tussen componenten, terwijl de administratieve belasting daalt.

Ø Implementatie - AccessMaster vergt geen wijziging van de systemen en kan snel worden geïmplementeerd op iedere willekeurige applicatie. Met de intuïtieve, 'drag and drop' grafische interface kan de gebruiker of de beheerder in slechts enkele seconden de toepassingen definiëren die door SSO moeten worden bewaakt. De implementatie op de PC's gebeurt automatisch.

Over Evidian

Evidian, dochteronderneming van Groupe Bull, is een toonaangevende leverancier van beveiligde e-infrastructuurbeheersoftware. De producten omvatten software voor bedrijfsbeveiliging en Internet-beheer (AccessMaster), software voor het beheer van bedrijfsnetwerken en toepassingen (OpenMaster), geavanceerde storingsbeheersoftware voor dienstenleveranciers en fabrikanten van telecommunicatieapparatuur (OpenMaster for Telecom), plus software voor een evenwichtige verdeling van de taakbelasting en automatische 'fail-over' in Internet en bedrijfstoepassingen (SafeKit). Evidian heeft zijn hoofdkantoor in Billerica, Massachussets, en beschikt over onderzoeks-, ontwikkelings-, verkoop-, marketing- en service-afdelingen in de V.S. en Europa. Meer informatie over Evidian en zijn producten is te vinden op www.Evidian.com.

Groupe Bull

Bull is een internationaal IT-bedrijf met vestigingen in meer dan 100 landen. In 1999 behaalde Bull een omzet van 3,8 miljard euro. Bull heeft een ruim aanbod oplossingen voor e-commerce en Internet, die zich concentreren rond drie gebieden:

q integratie-oplossingen, dankzij een ruime expertise in consultancy en integratie van systemen,

q infrastructuur-oplossingen die een hoge beschikbaarheid en veiligheid bieden dankzij een uitgebreide kennis van systemen en een ruim aanbod aan servers (GCOS, Unix en Intel), software voor het administratief- en beveiligingsbeheer van netwerken en smartcards.

q oplossingen voor informatiebeheer en IT-ondersteuning

Bull is in Nederland gevestigd aan de Hogehilweg 21, 1101 CB Amsterdam-Zuidoost, tel. 020 - 430 26 11. Meer informatie is te vinden op Internet: www.bull.com, www.bull.be en voor informatie betreffende smartcards op www.cp8.bull.net .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Creative Strategies, Brigitte Lagrou
Groupe Bull, Jan Aerts

Streekbaan 196
Hogehilweg 21

1800 Vilvoorde (België)
1101 CB Amsterdam-Zuidoost (Nederland)

Tel: +32 (0)2 267 41 60, fax:+32 (0)2 267 12 89
Tel: +31 (0)20 430 26 11, fax: +31 (0)20 430 29 17

E-mail: postmaster@creative-strategies.be
E-mail:(jan.aerts@bull.net)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...