Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intentieovereenkomst zorg,welzijn en wonen in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Gemeente, woningcorporaties, zorgkantoor en zorgaanbieder ondertekenen intentieovereenkomst.

De gemeente ondertekent samen met de woningcorporaties De Goede Woning, Hertog Hendrik van Lotharingen (HHvL), Vestia, Verantwoord Wonen, Vidomes, het Zorgkantoor Haaglanden en de ZorgRing op woensdag 20 december aanstaande een intentieovereenkomst. In deze overeenkomst staan afspraken geformuleerd op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg.

De overeenkomst heeft tot doel om samenhang tussen wonen, welzijn en zorg te ontwikkelen. Dit betekent dat ouderen naar behoefte zorg kunnen ontvangen, waardoor opname in een verzorgingshuis overbodig wordt. Opname in een verpleeghuis zal dan alleen nodig zijn als de situatie zeer ernstig is. Aanleiding om tot een gevarieerd aanbod te komen op het gebied van wonen, zorg en welzijn, is de sterke stijging van het aantal ouderen in Zoetermeer, die bovendien in toenemende mate zelfstandig willen blijven wonen, ook als hun behoefte aan zorg toeneemt. De bedoeling is dat in Zoetermeer de komende jaren woonzorgcomplexen voor zelfstandig wonende ouderen, met daarin een gevarieerd aanbod aan zorg- en welzijndiensten, gerealiseerd worden.

Daarnaast ondertekenen HHvL en de ZorgRing een
samenwerkingsovereenkomst voor het realiseren van de Albrandswaard in Meerzicht. Albrandswaard is het eerste woonzorgcomplex voor ouderen dat in het kader van de intentieovereenkomst wonen, zorg en welzijn, gerealiseerd wordt. De huidige Albrandswaard wordt gerenoveerd en er komt nieuwbouw. In het nieuwe complex kunnen ouderen zelfstandig een woning huren of kopen. Het is de bedoeling dat het een aantrekkelijk complex wordt waar mensen met plezier kunnen wonen en, als ze het nodig hebben, alle noodzakelijke zorg kunnen krijgen.Gemeente Zoetermeer © december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie