Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV kondigt nieuwe acties bij NS Verkeersleiding aan

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Christelijk Nationaal Vakverbond

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV bedrijvenBond

Dinsdag 19 december 2000

Woensdag opnieuw acties bij NS Verkeersleiding

Werknemers van de verkeersleiding in Hengelo, Zutphen en Deventer zullen morgenmiddag opnieuw actie voeren. Deze maal wordt het treinverkeer twee uur lang stilgelegd, tussen 13.30 en 15.30 uur. Door dit tijdstip te kiezen zal de overlast zich beperken tot twee daluren. Reizigers kunnen in de ochtend- en avondspits gewoon hun werk of huis bereiken.

Het is de tweede actiedag in een conflict dat CNV Spoorwegen heeft met de directie van NS Verkeersleiding over een sociaal plan in verband met de sluiting van de drie posten. De betreffende werknemers kunnen weliswaar hetzelfde werk doen in andere posten in Zwolle en Arnhem, maar volgens de leden van de bond is het geboden sociaal plan te mager.Oorzaak conflictHet conflict spitst zich toe op drie punten. CNV Spoorwegen eist onder meer reistijdcompensatie voor alle werknemers in Hengelo, Deventer en Zutphen gedurende drie jaar. Voor de werknemers in Hengelo wil de bond 24 dagen reistijdcompensatie, voor de werknemers in Deventer en Zutphen acht dagen per jaar. Een en ander kan in tijd of geld worden uitgekeerd. NS Verkeersleiding biedt niet meer dan twee jaar reistijdcompensatie voor werknemers in Hengelo, de werknemers in de andere vestigingen krijgen niet meer dan reiskostenvergoeding. Voorts willen de bonden voor alle werknemers gedurende drie jaar reiskostenvergoeding en indexering van de bedragen in de sociale spelregels "Integratie Oost". Dit laatste biedt de directie in het geheel niet, terwijl de reiskostenvergoeding niet langer dan twee jaar geldt.In het overleg op jongstleden maandagavond en nacht heeft NS Verkeersleiding nog aangeboden om de reistijdcompensatie te verbeteren. Dit echter onder het schrappen van de verhuiskostenregeling. Dit is door de bond als een sigaar uit eigen doos betiteld. Hierop zijn de onderhandelingen mislukt.

Nadere inlichtingen:

Roel van Riezen
0512 - 58 34 70

Jan Immerzeel
030 - 6348241

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie