Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

West - Vlaanderen roept meer militaire vrijwilligers op

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Brugge, 14/12/2000
GOUVERNEUR VAN WEST-VLAANDEREN DOET EEN OPROEP VOOR MEER MILITAIRE VRIJWILLIGERS

Naar aanleiding van de wateroverlast in West-Vlaanderen heeft Dhr. Paul BREYNE, gouverneur van West-Vlaanderen vorige week reeds de opdracht gegeven aan de burgemeesters om dringend de gemeentelijke schattingscommissies samen te roepen met de bedoeling de door de land-en tuinbouwers opgelopen schade nauwkeurig te laten vaststellen.

Bovendien werd door de gouverneur contact opgenomen met het kabinet van de minister van landbouw om er op aan te dringen dat het noodweer van de laatste maanden en de concrete gevolgen daarvan voor de land- en tuinbouwers, zo spoedig mogelijk zouden worden erkend als landbouwramp. Er werd door het kabinet van de minister van landbouw bevestigd dat samen met de betrokken diensten en rekening houdend met de geldende procedures, al het mogelijke wordt gedaan.

De gouverneur van West-Vlaanderen wil ook nog een oproep doen tot de militairen om zich als vrijwilliger te melden. Tot nu toe hebben 15 militairen zich als vrijwilliger gemeld. Zij worden vanaf vandaag ook effectief ingezet. Aangezien er op het provinciecommando van West-Vlaanderen reeds een veertigtal vragen voor tussenkomst door het leger werden ontvangen, is er dan ook dringend behoefte aan meer vrijwilligers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie