Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-12-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Vrouw redt 5-jarig jongetje

UTRECHT - Dinsdagmiddag rond half elf redde een vrouw uit Utrecht het leven van een 5-jarig jongetje. Het jongetje was met zijn moeder in een horecagelegenheid aan de Nachtegaalstraat toen hij zich verslikte in een snoepje.

Medewerkers van de zaak belden meteen het alarmnummer 1-1-2. Een vrouw, leeftijd onbekend, uit Utrecht zag alles gebeuren en trad kordaat op. Door mddel van de Heimlich-methode lukte het haar het jongetje het snoepje uit te laten spugen.

De GGD heeft het jongetje onderzocht. Hij is er met de schrik vanaf gekomen. Politiemensen hebben het jongetje een beetje kunnen troosten met een teddybeer.

Deze zogenaamde troostbeertjes liggen in elke politieauto voor het geval een kind betrokken is bij een ernstig ongeval of een voor hem/haar schokkend incident.

Vandaag zullen betrokken agenten met bloemen bij de redster langsgaan om haar te complimenteren met haar levensreddende actie.

Aanhouding autodief

Utrecht Op de Troosterhof heeft de politie dinsdagavond rond negen uur twee 16-jarige jongens uit Utrecht aangehouden op verdenking van het openbreken van een auto en het stelen van een tas.

Even daarvoor was er een melding binnenkomen dat deze jongens zich verdacht in de straat ophielden. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen troffen zij daar een man wiens auto zojuist was opengebroken. Zijn tas was weggenomen uit de auto.

Na onderzoek in de omgeving bleken de jongens in een snackbaar te zitten. Beiden werden meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor bleek de ene jongen niets met de diefstal te maken te hebben, hij werd weer naar huis gestuurd.

De andere jongen zit nog vast op het politiebureau. Ook zou er nog een andere jongen bij de diefstal betrokken zijn. De politie zet het onderzoek voort.

Aanhouding winkeldieven

UTRECHT In een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie dinsdagmiddag rond zes uur drie vrouwelijke winkeldieven van 22 en 24 (twee keer) jaar, allen uit Utrecht aangehouden.

De vrouwen, die bij elkaar hoorden, waren afzonderlijk van elkaar door de hele winkel aan het stelen geweest. Bij elkaar hadden ze voor zon 2000,= spullen (parfums, portemonnees, etc.) weggenomen. Door de winkelbeveiliging werden zij aangehouden.

Een vierde vrouw die ook bij hen hoorde, wist in de drukte te ontkomen.

Op de Rijnkade werd rond half acht een 34-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij in een winkel geprobeerd had 34 damesslipje te stelen.

Toen hij echter de winkel wilde verlaten, werd hij aangehouden door een beveiligingsbeambte. Deze droeg hem over aan de politie. Op het politiebureau bekende de man direct.

Met een bekeuring kon hij naar huis.

Oproep getuigen berovingen

UTRECHT Dinsdagavond hebben twee berovingen plaatsgevonden. Op de Amazonedreef werd om 20.15 uur een 48-jarige man uit Utrecht beroofd van zijn geld dat hij net gepind had. Hij werd plotseling van achter benaderd en bedreigd met een mes. Ook werd hij in zijn gezicht verwond door dit mes.

De daders waren twee jongens op een scooter, beiden donker gekleed en met donkere helmen op. Een jongen had een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Op de Kanaalstraat werd rond 21.15 uur een 31-jarige Utrechter beroofd van zijn mobile telefoon. De man zat in zijn auto toen door twee jongens op een scooter gevraagd werd of hij zijn raampje open wilde doen. Toen hij dit deed werd hij bedreigd met een mes en werd zijn mobiele telefoon meegenomen.

Ook hier ging het om twee jongens, donker gekleed op een scooter, met donkere helmen en een met een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Mogelijk gaat het om dezelfde daders. De politie roept mensen die mogelijk iets gezien hebben van deze berovingen of de daders op om te bellen met het roofbestrijdingsteam Robuust, telnr: 0900-8844.

Aanrijding met lestel
UTRECHT Op de Briljantlaan is dinsdagmiddag rond half twee een 23-jarige vrouw uit Utrecht aan gereden door de auto van een 88-jarige man uit Utrecht.

De man reed met zijn auto over de Rotsoord in de richting van de Briljantlaan naar de kruising met de Rotsoord waar hij geen voorrang verleende aan een de vrouw op haar fiets die over de Briljantlaan reed in de richting van het Tolsteegplantsoen.

De vrouw liep hierbij onbekend letsel op en is per ambulance overgebracht naar het UMC.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie