Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prof. dr. F.J.A.M. Meijer benoemd tot hoogleraar aan UVA

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamHoogleraarsbenoeming: Prof. dr. F.J.A.M. MeijerProf. dr. F.J.A.M. Meijer (1942) is benoemd tot hoogleraar Oude geschiedenis aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Fik Meijer studeerde in 1967 af in de oude geschiedenis aan de UvA. Hij promoveerde in 1973 op het proefschrift Catilina. Een studie van de politieke en sociaal-economische achtergronden van de Catilinarische samenzwering. Sinds 1980 is Meijer verbonden aan de UvA, aanvankelijk als wetenschappelijk hoofdmedewerker en sinds 1986 als universitair hoofddocent Oude geschiedenis. In 1992 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Zeegeschiedenis en Maritieme archeologie van de ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie