Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Team Ernst & Young in race voor jaarlijkse sportprijzen

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Team Ernst & Young in de race voor jaarlijkse sportprijzen

Woensdag 20 december is een belangrijke dag voor de Nederlandse sportwereld. Dan namelijk vindt de verkiezing van de sporters van het jaar plaats. Niet dat er verrassingen te verwachten zijn, maar zon succesvol Olympisch jaar als Nederland in 2000 beleefde, mag best feestelijk worden uitgeluid. Het is de vijftigste verkiezing, extra reden dus voor een bruisend gala in de Amsterdamse RAI.

Enkele leden van Team Ernst & Young dingen mee naar de hoofdprijzen. Zo succesvol als dit jaar was dressuurdiva Anky van Grunsven nog nooit. Het leverde de Sportvrouw van 1994 een nominatie op, maar Inge de Bruijn en Leontien Zijlaard-van Moorsel haalden net wat meer Olympisch goud binnen; geen kans dus op de hoofdprijs voor Anky. Bij de mannen is er geen lid van het Team Ernst & Young genomineerd. Had ook weinig uitgemaakt, want de titel gaat ongetwijfeld naar Pieter van den Hoogenband (ook Sportman van het jaar 1999). Bij de sportploeg valt Team Ernst & Young zeker in de prijzen: ofwel de hockeyers Marten Eikelboom en Remco van Wijk winnen de titel, ofwel roeister Pieta van Dishoeck. De twee andere Olympische medaillewinnaars uit het Team Ernst & Young - zwemmer Marcel Wouda (Sportman van 1997) en hockeyster Suzan van der Wielen - zijn niet genomineerd.

Per categorie zijn er drie sporters/teams genomineerd door journalisten. De sporters zelf kiezen daaruit de winnaars. Genomineerde mannen: Pieter van den Hoogenband, Erik Dekker, Mark Huizinga. Genomineerde vrouwen: Inge de Bruijn, Leontien Zijlaard-van Moorsel, Anky van Grunsven. Genomineerde sportploegen: mannen hockeyploeg, vrouwen dubbeltwee, vrouwen acht.

Nieuws

-Actualiteiten

-Archief

-Persberichten

Copyright © 2000 Ernst & Young
Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie