Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van dinsdag op woensdag
11:03 woensdag 20 december 2000

Martin Panman
0592 383211

Kopstaart

EMMEN. Dinsdagmiddag gebeurde er een aanrijding op de Hondsrugweg in Emmen. Een 31 jarige bestuurster van een personenauto stopte voor een rood verkeerslicht. Toen het licht op groen sprong trok ze op, maar de weg was nog niet vrij. Een aantal fietsers strak nog over, waarvoor de Emmense moest afremmen. Een achter haar rijdende automobilist uit Emmen kon nog stoppen maar een 19 jarige automobilist uit Schoonebeek kon niet meer stoppen en reed tegen de achterkant van zijn voorganger. Door de klap reed die weer tegen de auto van de Emmense. Deze raakte daardoor gewond en werd met nek en rug klachten over gebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersongeval met dodelijk afloop (zie ook persbericht van dinsdag 23.00 uur)

NIEUW-BUINEN. Gisteravond gebeurde er een dodelijk ongeval op het Zuiderdiep/Prins Bernhardlaan. Een 26 jarige inwoner van Nieuw-Buinen reed over genoemde weg. In een flauwe bocht in die weg slipte de bestuurder van de auto, doordat het wegdek glad was voor opvriezing. Hij kwam daardoor op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar reed hij frontaal op een tegenligger. Deze auto werd bestuurd door een 38 jarige inwoner van Nieuw-Buinen (en niet uit Leeuwarden zoals eerder is vermeld.). De Nieuw-Buiner overleed ter plaatse van het ongeval. Een bij het slachtoffer in de auto zittende 53 jarige vrouw uit Stadskanaal werd met letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. De 26 jarige automobilist uit Nieuw-Buinen werd ook overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen bleken mee te vallen.

Gesloten autos
ASSEN. Op het Stationsplein in Assen trof de politie dinsdag een gestolen auto aan. Buurtbewoners hadden de politie er op geattendeerd, dat er al langere tijd een auto stond. De eigenaar van de auto, een 45 jarige inwoner van Kropswolde had op 11 december aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. Het contactslot was uit de auto gehaald en de draden waren doorverbonden.

HOOGEVEEN. Ook in Hoogeveen meldden buurtbewoners dat er al langere tijd een personenauto op de Beckerstraat stond. Ook deze auto bleek gestolen te zijn. Een inwoner van Korpswolde had aangifte gedaan. Het contactslot was eveneens uit deze auto gehaald. Zowel deze auto als de hier bovengenoemde auto zijn gestolen bij het Station in Assen.

ASSEN. Gistermiddag werd ook nog een gestolen auto aangetroffen op de Pelikaanstraat in Assen. De auto is 4 december gestolen bij een woning aan de Oldengaarden en de eigenaar heeft aangifte gedaan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie