Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Friesland stelt Bio-Informatiesysteem beschikbaar

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Provincie stelt Bio-Informatiesysteem aan gemeenten beschikbaar

Op basis van afspraken in het Nationaal Milieubeleidsplan (NMP3) en het Provinciaal milieubeleidsplan 2000-2003 hebben de provincies en de gemeenten de gezamenlijke taak om voor 2005 de bodemkwaliteit in beeld te brengen. De provincies hebben daarbij een regiefunctie. Om het in kaart brengen van de bodemkwaliteit zoveel mogelijk te ondersteunen en stimuleren, is het van belang dat alle partijen gebruik maken van de beschikbare bodemgegevens. Daarom hebben Gedeputeerde Staten besloten om het BIO-informatiesysteem (Bijzonder Inventariserend Onderzoek) kosteloos aan alle Friese gemeenten beschikbaar te stellen.
Met dit systeem kunnen alle gemeenten gerichter (bodem)onderzoeken doen naar mogelijk verontreinigde (voormalige) bedrijfsterreinen.

De provincie zal met de gemeenten een gebruikersovereenkomst voor maximaal vier jaar aangaan. Voor 1 januari 2005 wil de provincie namelijk een nieuw Bodem Informatie Systeem (BIS) in gebruik nemen. In dat nieuwe BIS-systeem zullen de gegevens uit de BIO-bestanden worden overgenomen.

20 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie