Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

1,5 Miljoen voor centra voor dagbesteding in Delft

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft


1,5 MILJOEN VOOR CENTRA VOOR DAGBESTEDING


Uit de EZH-gelden trekt de gemeente 1,5 miljoen uit voor de nieuwe huisvesting van vrijetijdscentrum de Kiwi voor mensen met een verstandelijke handicap en voor een centrum voor dagbesteding voor mensen met een psychiatrische achtergrond. De Stichting Vrije Tijd en Vorming, Zuid-Holland Noord krijgt 1 miljoen voor het vestigen van het vrijetijdscentrum de Kiwi in een pand van Delft Wonen. De onderhandelingen hierover zijn nog gaande.Dagbesteding DWO die sinds de zomer van 1999 functioneert, krijgt 0,5 miljoen voor de aankleding, verbouwing en inrichting van een pand in de binnenstad voor een centrum voor dagbesteding.

De Stichting Vrije Tijd en Vorming, Zuid-Holland Noord maakt al meer dan 15 jaar gebruik van de accommodatie van het dagactiviteitencentrum van Stichting Ipse. Problemen hierbij zijn dat er geen geschikte accommodatie is voor de vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke handicap. Het huidige activiteitenaanbod kan door een gebrek aan accommodatie niet voldoen aan de eisen van deze tijd. Een ander pand voor huisvesting biedt een oplossing voor deze problemen. Wanneer de stichting niet uit de onderhandelingen met Delft Wonen komt, bestaat er de mogelijkheid dat een woningcorporatie het huidige pand aan de Koornmarkt 42 aankoopt en verhuurt aan deze Stichting.

Dagbesteding DWO heeft haar oog laten vallen op een pand in het centrum van Delft (Spoorsingel) dat voor iedereen makkelijk bereikbaar is. De huidige locaties zijn kleine vestigingen en ver buiten het centrum. Voor het betreffende pand heeft Dagbesteding DWO een aanvraag ingediend bij het ministerie van VWS om de exploitatiekosten vergoed te krijgen uit de Wet Ziekenhuisvoorzieningen. Wanneer deze aanvraag wordt gehonoreerd steekt de gemeente Delft 0,5 miljoen in de verbouwing, de aankleding en de inrichting van het pand.

De nieuwe huisvesting biedt naast de functie van thuisbasis voor arbeidsherstel, individuele trajectbegeleiding en informatiecentrum ook de mogelijkheid voor creatieve activiteiten. Hierbij wordt gedacht aan kaarsenmakerij, atelier met galerie, horecafunctie en een winkel met zelfgemaakte ambachtelijke producten. Een grote vooruitgang is dat men voortaan 7 dagen per week terecht kan in de nieuwe huisvesting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie