Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

In één klap twee nieuwe lijndiensten op MA Airport

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Bron: Kamer van Koophandel Zuid-Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel Zuid-Limburg

Woensdag 20 december 2000

In één klap twee nieuwe lijndiensten op MA Airport

MAASTRICHT - Vanaf één en dezelfde dag beschikt Maastricht-Aachen Airport in Beek over twee nieuwe lijndiensten. Dinsdag 19 december werd op het platform, onder de tonen van een speciaal overgevlogen Oostenrijkse Musik Kapelle, officieel de verbinding Maastricht-Innsbruck/Graz ingeluid.

'Beek' fungeert op deze route als tussenstop, want in feite begint en eindigt de reis in Rotterdam. Welcome Air, de maatschappij uit Innsbruck die de vluchten tweemaal per week op dinsdag en donderdag uitvoert, biedt tegelijk voor 149 gulden (exclusief luchthavenbelasting) een vlucht naar Rotterdam aan. Het oponthoud in de Maasstad duurt 4½ uur. Deze verbinding is vooral bedoeld voor zakenreizigers.

De toeristentarieven, waaraan minimaal drie overnachtingen zijn gekoppeld, voor de retourvluchten naar Innsbruck (reisduur 90 minuten) en Graz (170 minuten) bedragen respectievelijk 650 en 790 gulden. De normale tarieven zijn hoger: 750 gulden voor een enkeltje en 1500 gulden retour, in beide gevallen zowel naar Innsbruck als Graz. De vluchten worden uitgevoerd door een geel-paars geverfd propellertoestel, een Dornier 328 met 31 zitplaatsen. Voor MA Airport is dit de eerste wintersport-dienst. Welcome Air onderzoekt of ze op termijn vanuit de Limburgse hoofdstad een vluchtprogramma voor een vol jaar kan aanbieden.

EINDE PERSBERICHT


Redactie Kamerkrant Zuid-Limburg en www.kamerkrant.com Maastricht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie