Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentenieuws Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Meldpunten Overlast tijdens de feestdagen
SOZAWE opent 'Groningen op de ladder' op 2 januari Kerstman en andere topschaatsers in Kardinge
Openingstijden kassa's De Oosterpoort & de Stadsschouwburg tijdens de feestdagen
Prefectenhof op 22 december na 14.00 uur gesloten. De Gemeentelijke diensten tijdens de feestdagen Bureau Ombudsvrouw tijdens de feestdagen gesloten Komende twee weken geen collegespreekuur
Hondencontroleurs nu actief in Hoogkerk
Meldpunten Overlast tijdens de feestdagen
20 december 2000
De meldpunten overlast zijn gesloten van zaterdag 23 december 2000 tot en met maandag 1 januari 2001.
Bij overlast in deze periode kunt u bellen met het nieuwe (landelijke) telefoonnummer van de politie: (0900) 8844 'geen spoed, wel politie' (30 ct./min.).

SOZAWE opent 'Groningen op de ladder' op 2 januari 20 december 2000
Op 2 januari 2001 opent de dienst Sociale Zaken en Werk (SOZAWE) de deuren van het gebouw aan de Zaagmuldersweg 530. Vanuit dit gebouw start Groningen op de ladder. Een intensieve en klantvriendelijke aanpak is de basis van Groningen op de ladder. Het doel van dit driejarig project is het verminderen van het aantal werklozen in de gemeente. Het uitgangspunt hierbij is: wie kan werken moet dat ook doen.
Voor vragen kunt u tot 29 december 2000 het huidige centrale informatienummer van de dienst SOZAWE bellen: (050) 367 52 22. Na deze datum kunt u de medewerkers telefonisch bereiken via het centrale telefoonnummer van Groningen op de ladder:
(050) 367 19 00.

Kerstman en andere topschaatsers in Kardinge
20 december 2000
Sportcentrum Kardinge heeft veel op het programma staan in de Kerstvakantie. Tweede Kerstdag bijvoorbeeld, komt de Kerstman een bezoekje aan het sportcentrum brengen. De kinderen krijgen dan de kans om samen met de Kerstman te gaan schaatsen. Op dezelfde dag vindt ook het N.K. Marathonschaatsen plaats. Op de 400m baan strijden vele toppers voor de titel Nederlands Kampioen Marathonschaatsen. Vanwege de grote belangstelling rijden er gratis pendeldiensten tussen de Sontweg en Kardinge.
De openingstijden van Kardinge tijdens de Kerstvakantie zijn gewijzigd. Voor informatie kunt u kijken op:
www.groningen.nl/kardinge of op werkdagen bellen met het volgende nummer: (050) 544 86 29.

Openingstijden kassa's De Oosterpoort & de Stadsschouwburg tijdens de feestdagen
20 december 2000
De kassa's van De Oosterpoort & de Stadsschouwburg zijn op feestdagen alleen geopend een uur voor aanvang van voorstellingen en concerten. De kassa van De Oosterpoort is verder 'gewoon open'. De kassa van de Stadsschouwburg is woensdag 27/12/00 een uur voor aanvang van de voorstelling geopend en gesloten van donderdag 28/12/00 tot en met maandag 01/01/01.

Prefectenhof op 22 december na 14.00 uur gesloten. 20 december 2000
In verband met een personeelsbijeenkomst is de Dienst Informatie en Administratie, gevestigd in De Prefectenhof op vrijdag 22 december
a.s. vanaf 14.00 uur gesloten. Wilt u een paspoort of rijbewijs aanvragen, informatie van de afdeling Belastingen of een uittreksel uit de bevolkingsadministratie? Komt u dan op 22 december vóór 14.00 uur naar: de Dienst Informatie en Administratie, De Prefectenhof, Kreupelstraat 1.

De Gemeentelijke diensten tijdens de feestdagen 20 december 2000

vrijdag 22 december
De kantoren van de Dienst Informatie en Administratie (Prefectenhof) en de Dienst Sociale Zaken en Werk zijn tot 14.00 uur geopend. Voor de andere gemeentelijke diensten gelden de gewone openingstijden.

maandag 25 december 1e kerstdag
Alle gemeentelijke diensten zijn gesloten

dinsdag 26 december 2e kerstdag
Het Natuurmuseum (Praediniussingel 59) is van 13.00-17.00 uur geopend. De overige gemeentelijke diensten zijn gesloten.

woensdag 27 december, donderdag 28 december en vrijdag 29 december Voor de Dienst Informatie en Administratie, DSW Stadspark en de Dienst Sociale Zaken en Werk gelden de gewone openingstijden, met één uitzondering: laatstgenoemde dienst is vrijdag 29 december tot 14.00 uur geopend. De Milieudienst is deze dagen van 08.00-16.00 uur geopend. Voor de Afvalbrengstations gelden voor deze dagen de gewone openingstijden. De afdelingen TBC-bestrijding en Reizigersadvisering (van de GGD) zijn deze dagen voor dringende gevallen telefonisch bereikbaar van 10.00-12.00 uur via (050) 367 4100. De wijkservicecentra (Lewenborg en Hoogkerk) en de overige gemeentelijke diensten zijn gesloten.

maandag 1 januari - Nieuwjaarsdag
Alle gemeentelijk diensten zijn gesloten.

dinsdag 2 januari
De Dienst Sociale Zaken en Werk is vanaf 10.30 uur geopend. Voor de overige diensten gelden de normale openingstijden.

Overige mededelingen

* De Muziekschool is de gehele kerstvakantie gesloten (t/m 7 januari 2001).

* Voor informatie over de openingstijden van Sportcentrum Kardinge: tel. (050) 367 72 72.

* Voor het Centrum Beeldende Kunst (CBK) gelden de reguliere openingstijden, met uitzondering van zondag 24 december dan is het CBK tot 16.00 uur geopend.

* De Groninger Archieven zijn op 25 en 26 december gesloten. Voor de overige dagen gelden de normale openingstijden.
* De Afvalbrengstations zijn ook op 23 en 30 december geopend. Voor klachten over de huisvuilinzameling is de Milieudienst op deze dagen tussen 08.00-14.00 uur telefonisch bereikbaar (tel. 050-367 10 00).

Bureau Ombudsvrouw tijdens de feestdagen gesloten 20 december 2000
Het bureau van de gemeentelijke Ombudsvrouw is vanaf vrijdag 22 december 2000 tot en met dinsdag 2 januari 2001 gesloten.

Komende twee weken geen collegespreekuur
20 december 2000
In verband met het Kerstreces vervalt de komende twee weken het spreekuur van het college van burgemeester en wethouders. In het nieuwe jaar 2001 begint het wekelijkse collegespreekuur weer op dinsdag 9 januari. Voor een kort gesprek met één van de collegeleden kunt u zonder afspraak terecht op het stadhuis aan de Grote Markt (let op, de aanvangstijd van het spreekuur is gewijzigd, het collegespreekuur begint voortaan om 16.00 uur en eindigt om 17.00 uur).
Informatie over het collegespreekuur is verkrijgbaar bij het Gemeentelijk Informatie Centrum aan de Kreupelstraat 1 te Groningen. Het telefoonnummer is (050) - 367 70 00.


Aanpassing aansturing gemeentelijke organisatie zonder reorganisatie 22 november 2000
Van Bolwerk naar Netwerk
De gemeente Groningen wil zonder reorganisatie de huidige aansturing van de gemeentelijke organisatie aanpassen. Een reorganisatie is volgens het college niet nodig omdat de gemeentelijke organisatie op dit moment goed draait. Toch nopen externe omstandigheden waaronder het realiseren van de Stadsvisie het college tot nadenken over een gewijzigde aansturing van de gemeentelijke organisatie. Slagvaardig, resultaatverantwoordelijk, werkend in wisselende verbanden en een duidelijk externe gerichtheid: zo stelt het stad-Groninger college van B&W zich de nieuwe organisatie voor. Een organisatie waarvan de burgers van Groningen duidelijk merken dat ze gereed is voor de uitdagingen van de 21e eeuw. Voor de gewenste éénduidigheid in beleid en uitvoering zullen de gemeentelijke diensten meer dan nu al het geval is met elkaar en met anderen gaan samenwerken. Wethouder Wicher Pattje (onder meer Personeel en Organisatie) maakte de gemeentelijke plannen op maandag 20 november tijdens een perspresentatie bekend. U kunt hier de volledige tekst van de visie downloaden (Word97).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...