Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overleggroep UPC-gemeente ingesteld

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten

Overleggroep UPC-gemeente ingesteld

Er komt een overleggroep die het beheer en de uitvoering van het contract tussen UPC en de gemeente Amsterdam gaat bewaken. Het college van B&W is akkoord gegaan met dit voorstel van de wethouder Lokale Media Saskia Bruines.

In augustus van dit jaar heeft UPC de gemeente gemeld dat de zogenaamde segmentatiedatum, vastgesteld in het contract tussen de gemeente en UPC, niet wordt gehaald. Het contract ging uit van een segmentatiedatum van 1 oktober 2000. De segmentatiedatum is het moment waarop iedere Amsterdammer kan beschikken over een digitale decoder waardoor de kijker zelf kan bepalen wat hij naast het basispakket van vijftien zenders wil ontvangen. UPC voorziet een vertraging van achttien maanden. Dit betekent dat pas in het tweede kwartaal van 2002 kan worden overgegaan tot invoering de decoder.

Bruines: "In de afgelopen maanden is er intensief contact geweest met UPC en is onderzocht hoe de gemeente adequaat op de ontstane situatie moet en kan reageren. Hiervoor is zowel juridisch als technisch advies ingewonnen. De doestelling is daarbij steeds geweest de naleving van het contract door UPC en duidelijkheid voor de gemeente en de consument nu en in de toekomst. Het gaat tenslotte allemaal om de keuzevrijheid van de kijker." Dit is aanleiding geweest tot het instellen van een overleggroep die tot taak heeft het beheer en de uitvoering van het contract in de komende jaren tot 2005 te bewaken.

In de overleggroep zijn het management van UPC en de gemeente vertegenwoordigd. De gemeenteadvocaat zal ad-hoc aan de overleggroep deelnemen. De overleggroep heeft de opdracht alle zaken die verder betrekking hebben op beheer en uitvoering van de contracten met UPC, zowel uit 1995 als uit 1999, te behandelen en zonodig het gemeentebestuur hierover onmiddellijk te informeren.

De overleggroep gaat nu allereerst het contract uit 1999, inclusief het tarief en de invoeringstermijn voor de decoder, aanpassen. Verder worden in onderling overleg afspraken gemaakt over de inspannings- en resultaatsverplichtingen.

Marleen Nieuwenhuis 5523412

© gemeente Amsterdam - 20-12-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie