Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereldwijd salarisonderzoek

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WILLIAM M. MERCER

Wereldwijd salarisonderzoek


- Persbericht -


- Voorspellingen 2001: loonstijgingen van 2 tot 6% in de belangrijkste landen, in Nederland loonstijgingen van 4 tot ruim 5%

- Loonstijgingen tot 52% ten gevolge van extreme inflatiestijging
Werknemers in Venezuela kunnen volgend jaar loonstijgingen tot 20% tege-moet zien terwijl bijvoorbeeld Roemenië een verwachte loonstijging heeft van 27%. Hierbij dient in acht te worden genomen dat deze landen een verwachte inflatie in 2001 hebben van respectievelijk 21% en 28%. In de belangrijkste economieën wordt evenwel een gematigder loonontwikkeling verwacht.

Deze relatie tussen de jaarlijkse loonstijging en de inflatie wordt we-reldwijd waargenomen in de verschillende landen, zoals onderzocht in het nieuwste onderzoek .2001 Global Compensation Planning Report., uitgevoerd door William M. Mercer.
In dit jaarlijkse onderzoek worden in bijna 60 landen de loonontwikkeling en andere economische trends onderzocht en gepubliceerd in een handig naslagwerk voor werkgevers. Het rapport wordt gebruikt ter ondersteuning van management en ontwikkeling van internationaal beloningsbeleid.

Voor de meeste landen, inclusief de VS, geldt dat de jaarlijkse loonstij-gingen iets boven de jaarlijkse inflatiecijfers schommelen. Sommige van de grootste landen vertonen loonstijgingen van 2 tot 6%, terwijl de voor-spelde inflatie 1 tot 4% zal zijn in 2001. Voor Nederland worden loon-stijgingen voorzien van net onder de 4% (uitvoerend personeel, CAO perso-neel) tot ruim 5% voor (top)management.

.Inflatie kan de loonstijgingen in aanzienlijke mate dicteren. Het blijkt dat in de meeste landen de loonstijgingen zelfs iets boven de inflatie-cijfers blijven hangen,. aldus Hans van der Meulen, directeur van Mercer Human Capital Consulting te Amstelveen. .Echter, waar de cijfers niet van spreken is de groeiende betekenis van prestatiegerichte, variabele be-loningsvormen. Voor het komende jaar wordt wereldwijd een lage inflatie verwacht, vergelijkbaar met het niveau van het jaar 2000. Mede daarom zullen grote loonswijzigingen uitblijven..

Uiteraard zijn er uitzonderingen. In Equador bijvoorbeeld, een land dat gekenmerkt wordt door een ernstige recessie en een hoge inflatie (52% in 1999 en 97% in 2000), zijn de salarissen de laatste twee jaar omhoogge-schoten (52% in 1999 en 65% in 2000).


- einde persbericht -

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie