Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overhandiging geschenk Joodse gemeenschap aan Katwijk

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Katwijk

Officiële overhandiging geschenk Joodse gemeenschap aan gemeente Katwijk

Katwijk, 12 december 2000.
Op donderdagavond 21 december 2000 om 19.00 uur vindt de officiële overhandiging plaats van een geschenk van de Joodse gemeente Leiden aan het Katwijkse gemeentebestuur. Ter gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis heeft de Nederlandse Israëlietische Gemeente Leiden de gemeente Katwijk een glas-in-lood raam aangeboden. Burgemeester B. van Wouwe neemt het geschenk in ontvangst.

Bij de officiële opening van het nieuwe gemeentehuis in september vorig jaar, moest het raam nog gerestaureerd worden. Na afronding van de restauratie is het raam bevestigd in de glazen wand naast de Burgerzaal. Het geschenk komt uit de Leidse synagoge van de Joodse gemeente en is bij ingrijpende renovatie in 1978 verwijderd. Twee andere ramen uit deze synagoge hebben hun bestemming gevonden in het stadhuis van Leiden en in de Joodse gemeente Den Haag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie