Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 21-12-2000 Verkrachting 51-jarige vrouw opgelost
Donderdag 21 december 2000

DNA onderzoek wijst verdachte aan

De politie heeft met de aanhouding van een 34-jarige man uit Groningen een geval van verkrachting en mishandeling opgelost. De man wordt ervan verdacht in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 november te zijn binnengedrongen in een woning aan de Willemstraat in Groningen. Daarbij overrompelde hij de 51-jarige bewoonster in haar slaap. Zij werd door de verdachte verkracht en mishandeld. De vrouw liep hoofdletsel op en moest in een ziekenhuis worden behandeld.

De verdachte werd in de vroege ochtend van vrijdag 24 november door de politie aangehouden nadat hij was betrapt bij een insluiping in een woning aan de Herman Colleniusstraat in Groningen. Een 20-jarige bewoonster hoorde lawaai en trof de verdachte in de woning aan terwijl hij bezig was het pand te doorzoeken. De vrouw wist de man de woning uit te praten en waarschuwde de politie. Op basis van het door haar opgegeven signalement kon de man korte tijd later worden aangehouden. Hij werd ingesloten en bij het onderzoek dat door de politie werd ingesteld kwamen overeenkomsten naar voren in de door beide vrouwen opgegeven signalementen. Daarop is een nader onderzoek ingesteld waarbij gebruik is gemaakt van DNA materiaal. Het DNA profiel van de verdachte komt overeen met DNA materiaal dat bij het technisch onderzoek werd veiliggesteld.

De politie is nog bezig met een nader onderzoek. De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in voorarrest. Hij weigert een verklaring af te leggen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie