Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

F 58.500 voor jeugdprojecten Haren, Zuidhorn en Pekela

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 21 december 2000 Persbericht nr
. 226

Gemeenten Haren, Zuidhorn en Pekela krijgen in totaal f58.500 voor Projecten Jeugdparticipatie

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten de drie gemeenten Haren, Zuidhorn en Pekela te steunen met respectievelijk f25.000,-, f22.000,- en f11.500,- voor projecten Jeugdpartcipatie. Hieronder vindt u een overzicht.

Tieners van Haren Actief

De gemeente Haren wil in 2001 en 2002 werken aan het project Tieners Actief. Met dit project wil de gemeente de maatschappelijke participatie van jeugd en het doen van vrijwilligerswerk onder jongeren van 12 tot 18 bevorderen. Bij het bevorderen van vrijwilligerswerk onder jongeren benadert de Stichting Prisma (de uitvoerende organisatie) niet alleen de jongeren, maar ook organisaties waar het vrijwilligerswerk kan worden verricht. Met het project haakt de gemeente aan bij de landelijke Stichting Tieners Actief Nederland, waar ook de gemeente Leek eerder al gebruik van heeft gemaakt. De activiteiten rond Tieners Actief zullen ook terug te vinden zijn in de nota Integraal Jeugdbeleid van de gemeente Haren (welke de gemeenteraad in april 2001 bespreekt). De Provincie Groningen steunt het Harense project Tieners Actief met f25.000,-.

Zuidhorn in gesprek met jeugd

De gemeente Zuidhorn wil jeugd van 12 tot 18 jaar betrekken bij en informeren over het gemeentelijk beleid. Dit wil zij doen door een structureel gemeentelijk jeugddebat op te zetten om vervolgens een samenwerking tussen jongeren en beleidsambtenaren te ontwikkelen. Ook wil de gemeente samen met de jongeren die deelnemen aan de debatten een dorpenronde organiseren, waarin de jongeren zelf kunnen praten met leeftijdsgenoten over nieuwe initiatieven of andere ideeen. De gemeente krijgt van de Provincie f22.000,- voor het project dat de Stichting Welzijn zal uitvoeren.

Jongeren maken punt in Pekela

In het verlengde van activiteiten om jeugd te betrekken bij beleidsvorming gaat de gemeente Pekela samen met de Stichting Neon en de jongeren in de gemeente een Jongeren Informatie Punt (JIP) inrichten in het jongerencentrum. Het JIP zal ook door de jongeren zelf worden gerund. De gemeente wil scholingsfaciliteiten ter beschikking stellen aan de jongeren die actief zijn bij de ontwikkeling van het programma-aanbod van het JIP. De Provincie stelt f11.500,- beschikbaar voor het initiatief van de gemeente Pekela.

Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Bestuurcontacten, Joske Kluvers, 050 - 316 41 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie