Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA neemt voortouw in actie tegen wetsvoorstel euthanasie

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA neemt voortouw in actie tegen wetsvoorstel euthanasie

Het CDA gaat de komende maanden kerken, zorginstellingen, artsen, verpleegkundigen, de overige kleine christelijke partijen en de Socialistische Partij, ouderenbonden en moslimorganisaties benaderen om te komen tot een breed maatschappelijk èn moreel debat over euthanasie.

Dit debat moet uitmonden in een petitie of manifest tegen het huidige euthanasiewetsvoorstel,
dat komend voorjaar door de Eerste Kamer behandeld gaat worden.

De partij hoopt met deze voor haar ongebruikelijke actie te bewerkstelligen dat de Eerste Kamer tegen het wetsvoorstel stemt.

Volgens partijvoorzitter Marnix van Rij is het wetsvoorstel "echt een brug te ver. Oudere mensen worden angstig. De noodzakelijke zorg kunnen ze niet krijgen en ze vragen zich af: tellen we nog wel mee? Dat is echt geen demagogie, zoals Borst zegt, dat zijn reëele zorgen en daar hebben wij een antenne voor. Dat gevoel leeft veel breder dan wordt erkend door de paarse neo-liberale elite."

Van Rij doet beroep op VVD-fractie in Eerste Kamer Marnix van Rij doet vooral een beroep op de VVD-fractie in de Eerste Kamer. "Ik doe een ernstige oproep aan de VVD zich te bezinnen. Met welke VVD hebben we te maken: die van senator Hélène Dupuis, die nog verder wil gaan. Of de VVD van de bezorgde katholieke VVD'ers in het zuiden, die mij bellen?" CDA en VVD hebben samen een meerderheid in de Eerste Kamer.

Van Rij merkt op dat hij de afgelopen maanden door meerdere verontruste VVD'ers en PvdA'ers is benaderd, die erover klagen dat in hun partijen geen discussie over het wetsvoorstel mogelijk is.

Volgens hem is er in de samenleving veel weerstand tegen het voorstel van het kabinet: "van Pim Fortuyn tot Dorien Pessers, van de EO tot individuele artsen."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie