Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

European Applied Concepts Lab van Intel, IBM en Agency.com

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Intel, IBM en AGENCY.COM kondigen
European Applied Concepts Lab aan

Diemen, 21 december 2000 - Intel, IBM en AGENCY.COM kondigen de lancering aan van een European Applied Concepts Lab, dat wordt gevestigd in de kantoren van AGENCY.COM in Londen. Het lab gaat complete faciliteiten en resources bieden voor ontwikkeling en validatie van e-Business oplossingen, die draaien op IBM's op Intel® processors gebaseerde servers: sServer xSeries series. De investering maakt deel uit van een initiatief ter waarde van een miljoen dollar, gericht op het versnellen van de ontwikkeling van e-Business binnen Europa.

Het lab gaat leading-edge faciliteiten bieden aan softwareontwikkelaars, Internet solution providers, dot.corp en dot.com bedrijven. Die kunnen het lab gebruiken voor validatie, load tests en het inzetten van toepassingen en oplossingen. Ook kan men vergelijkende benchmarking uitvoeren in een beter beveiligde omgeving.

De samenwerking van Intel met AGENCY.COM in Europa dateert van begin maart 2000, toen zij haar e-Business solution provider Program (EBSP) lanceerde. AGENCY.COM was een van de eerste e-Business integrators die zich aansloot bij het programma, dat is gericht op de ontwikkeling van eersteklas e-Business integration frameworks, die schaalbaar, repliceerbaar en rendabel zijn en draaien op systemen die op Intel® architectuur gebaseerd zijn. Sinds de lancering heeft Intel binnen Europa overeenkomsten gesloten met meer dan 30 web integrators. Deze solution providers worden door Intel beschouwd als een cruciale link met Internet Commerce Adoption.

Intel en IBM voorzien AGENCY.COM van de producten, tools, resources en informatie die zij nodig heeft om haar klanten op Intel architectuur gebaseerde oplossingen te kunnen bieden. AGENCY.COM heeft toegang tot Intel's database met collateral, white papers en solution briefs en Intel client en server hardware- en softwareproducten. Intel en IBM voorzien AGENCY.COM eveneens van business leads, training en co-marketing mogelijkheden.

"De hedendaagse markt vereist krachtige e-Business oplossingen en snelle gebruikscycli. Voortbouwend op ons eigen e-Business Solution Centre initiatief, beschouwen wij het Applied Concepts Lab als een ideaal middel voor bedrijven om hun e-Business time-to-market aanzienlijk te verkorten via Intel Architecture. Intel levert hiertoe graag de nieuwste Intel technologie", aldus Sharad Gandhi, Director Internet Solutions Group, EMEA.

"Gedurende de afgelopen 7 jaar heeft IBM haar visie op de nieuwe e-Business wereld uitgedragen", zei Steve Menadue, Vice President van IBM's eServer xSeries Division, EMEA. "Nu is die wereld er. Door middel van nauwe samenwerking met belangrijke spelers binnen de industrie als Intel en AGENCY.COM op het gebied van initiatieven als het Applied Concepts Lab, kunnen we nu de grote voordelen van e-Business technologie bieden aan zowel grote als kleine bedrijven."

"Het Applied Concepts Lab zet innovatie, vernieuwend denken en best practices voorop in wat wij te bieden hebben," aldus Mike Mathews, President, AGENCY.COM Europe. "Samen met IBM en Intel zijn we in staat de klant first-to-market prototypes en demo's te leveren via verschillende digitale kanalen, met behulp van state-of-the-art hardware en technologie. We hebben al bijzonder positieve reacties ontvangen van onze klanten."

Over AGENCY.COM
AGENCY.COM is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van e-business oplossingen en biedt services op het gebied van strategie, branding en technologie waarmee onze klanten hun interactieve business kunnen op- en uitbouwen. We zorgen voor de probleemloze integratie van meerdere digitale technologieën - Web, mobiel, interactieve televisie en meer - om onze klanten in staat te stellen initiatieven op het gebied van knowledge sharing, online commerce en marketing communications te ontplooien. We maken hierbij gebruik van teams met toonaangevende Internetstrategen, technologen van wereldklasse en online brand marketing specialisten die zorgen voor het bouwen en herstructureren van wereldwijde interactieve ondernemingen. We hebben ruim 1600 mensen in dienst verspreid over 15 locaties in de Verenigde Staten en Europa. Verder bieden we onze diensten in Azië en Latijns-Amerika aan via ondernemingen waarmee we intensief samenwerken. Meer informatie op: www.agency.com.Over IBM's eServer xSeries De xSeries is IBM's lijn van scalable, op Intel-processors gebaseerde industrienorm servers, die de klant de zekerheid van een goed lopende e-Business bieden. De xSeries ondersteunt IBM's toonaangevende X-Architecture met highly scalable servers, geschikt voor meerdere besturingsomgevingen, waardoor voor veel klanten binnen allerlei bedrijven de nieuwste mainframe technologie voor een uitstekende prijs binnen handbereik ligt. Meer informatie is beschikbaar via

Over Intel
Intel, de grootste chipfabrikant ter wereld, is eveneens een vooraanstaande fabrikant van computer-, networking- en communicatieproducten. Ga voor meer informatie over Intel naar www.intel.com/pressroom. (INTC)

®Intel en Pentium zijn gedeponeerde handelsmerken van Intel Corporation

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 43 45
E-mail: (dennisd@text100.nl)

AGENCY.COM : Amsterdam
Njusja de Gier
Tel: 020 799 40 00
E-mail: (ndegier@agency.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie