Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VBTB ligt op schema

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Financiën


www.minfin.nl

Min fin: VBTB LIGT OP SCHEMA

PERSBERICHTNR. 00/276 Den Haag 21 december 2000

VBTB LIGT OP SCHEMA

De voorbereidingen op de nieuwe beleidsbegrotingen liggen goed op schema. De eerste begroting nieuwe stijl in de VBTB-opzet zal de regering volgens plan uitbrengen op prinsjesdag 2001. Dit schrijft minister Zalm van Financiën in een tussenrapportage over het project 'Van beleidsbegroting tot beleidsverantwoording' (VBTB), die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Het VBTB-project heeft als doel een meer beleidsmatige en beter toegankelijke begroting, en een heldere verantwoording voor beleidsprestaties. In deze tussenrapportage wordt de stand van zaken beschreven over de voortgang van het VBTB-project. De belangrijkste conclusie is dat de werkzaamheden op schema liggen en de begroting 2002 volgens plan in de nieuwe VBTB-opzet op de derde dinsdag in september 2001 wordt gepresenteerd. Overigens stelt de tussenrapportage wel dat VBTB een groeitraject is, vooral op het terrein van het aanscherpen van doelstellingen en het benoemen van prestatiegegevens. Ook na aanbieding van de nieuwe ontwerpbegrotingen 2002 zal dat aandacht vergen. De integrale tekst van de tussenrapportage is te vinden op de Internetsite van het ministerie van Financiën: www.minfin.nl

Woordvoerder: drs.S.A.E.Schrover
Telnr. 070 - 342 7140

21 dec 00 11:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie