Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvoeringsregeling loonbelasting

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: UITVOERINGSREGELING LOONBELASTINGPersberichtnr.

00-278

Den Haag

21 december 2000

UITVOERINGSREGELING LOONBELASTING

Staatssecretaris Bos heeft op 19 december 2000 de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2001 vastgesteld. Komende week zal de Uitvoeringsregeling loonbelasting (hierna: UR LB 2001) in de Staatscourant worden gepubliceerd. Onderwerpen die zijn opgenomen in de UR LB 2001 zijn: de telefoon, personeelsleningen en vergoedingen en
- verstrekkingen van maaltijden.

In verband met de nieuwe belastingwetgeving voor het jaar 2001 is een geheel nieuwe UR LB 2001 vervaardigd. De UR LB 2001 komt in de plaats van de huidige Uitvoeringsregeling loonbelasting 1990. De UR LB 2001 bevat een groot aantal bepalingen die met name van belang zijn voor de loonheffing. Voor een belangrijk deel kwamen soortgelijke bepalingen ook reeds voor in de huidige Uitvoeringsregeling loonbelasting 1990. Daarnaast zijn er ook diverse nieuwe bepalingen tot stand gebracht. Als hulpmiddel is een transponeringstabel opgenomen als bijlage bij de toelichting, om snel te kunnen nagaan welke artikelen van de oude uitvoeringsregeling zijn overgenomen in de nieuwe UR LB 2001.

Bij de totstandkoming van de UR LB 2001 is zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, die nauw betrokken is geweest bij de totstandkoming van de regeling. De concept-Regeling is eind september 2000 op verzoek voorgelegd aan de Tweede Kamer.

De UR LB 2001 biedt op vele onderdelen van de loonbelasting nadere duidelijkheid op welke wijze met ingang van 1 januari 2001 de loonheffing moet plaatsvinden. Daarnaast bevat de UR LB 2001 tal van andere bepalingen, die uitvoering geven aan de wettelijke delegatiebepalingen en met name ten doel hebben werknemers en werkgevers meer duidelijkheid te bieden op het terrein van de loonbelasting.

De bepalingen over verlofsparen zijn nog gereserveerd. Deze bepalingen zullen zo spoedig worden opgenomen, en zullen terugwerken tot en met
1 januari 2001.


De uitvoeringsregeling staat op de internetsite van het ministerie van Financiën:

www.minfin.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie