Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start tweede fase renovatie Churchillpark Den Helder

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

START TWEEDE FASE RENOVATIE CHURCHILLPARK

betreft: week: week 51

In het Churchillpark gaat binnenkort opnieuw de spade in de grond om het park verder op te knappen. Afgelopen winter is de eerste fase ingezet, nu gaat de tweede fase van start. Het stadspark kampt onder andere met iepziekte en een ernstig achterstallig onderhoud, waardoor veel beplanting elkaar beconcurreert en beschadigd, verdrongen of zelfs afgestorven raakt. Veel wandelaars voelden zich niet meer veilig doordat beplanting hoog en tot over het wandelpad groeide.

werkzaamheden De renovatie-maatregelen zijn heel eenvoudig en recht-door-zee. Dode, zieke en ongewenste bomen en struiken worden weggehaald zodat het overgebleven groen meer ruimte en meer licht heeft om gezond te groeien. Het lopen door het park wordt hiermee ook prettiger en veiliger, omdat het park dan meer doorkijk krijgt. Aanleg van nieuw en meer gevarieerd groen moet het aanzicht door de seizoenen heen aantrekkelijk maken. In de twee plantvakken tussen het iepenlaantje en de vijver worden deze maatregelen aanstaande winter uitgevoerd.

renovatie in delen spaart het park De Milieudienst heeft er bewust voor gekozen de renovatie stapsgewijs uit te voeren. Niet alleen worden zo de kosten van de renovatie gespreid over meerdere jaren. Ook het park zèlf heeft er baat bij. Tijdens het renoveren wordt veel beplanting verwijderd om de overgebleven beplanting extra leefruimte te geven. Als het gehele park in een keer zou worden gerenoveerd, dan krijgt de wind teveel vrij spel. Dat belemmert de verdere groei van met name de bomen die opeens in de wind komen te staan. Zulke drastische veranderingen in omstandigheden kunnen zelfs tot sterfte van een boom leiden.

laaste verandering: december 21, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie