Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pluim voor bewoners Crocusstraat in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

welverdiende pluim voor bewoners Crocusstraat

betreft: week: week 51

De heer en mevrouw J. Gijsen en de heer J. de Boer uit de Crocusstraat ontvingen vorige week dinsdag, in bijzijn van wethouder E.J. Vos-Brandjes, de pluim van de Milieudienst. Het was de vierde en laatste van dit jaar. De 'pluim' in de vorm van een bos bloemen, werd uitgereikt door milieu-inspecteur E. Postmus.

De eigen woonomgeving netjes en leefbaar houden, daar gaan de pluimwinnaars voor. Ze wonen in het 'hofje' Crocusstraat aan de Brakkeveldweg. In lente, zomer en herfst zijn ze met regelmaat actief in de straat: bladeren vegen, kantjes steken, onkruid tussen tegels verwijderen. Ze doen het met plezier en hebben eer van hun werk. Met minder plezier ruimen de drie bewoners het zwerfvuil op. Vooral de blikjes en flesjes die de (jeugdige) bezoekers van buurthuis 'Elto' achterlaten, is hen een doorn in het oog. Momenteel is de gemeente al bezig met het zoeken naar oplossingen voor de overlast van de jeugd in deze buurt. Ook hondenpoep is een probleem waar zij tegenaan lopen. Hoewel op het grasveld hondenpoep niet mag blijven liggen, wordt het maar zelden door de hondenbezitters opgeruimd. De aanwezige milieu-inspecteur heeft beloofd hier tijdelijk meer aandacht aan te schenken.

De Milieudienst is ook over dit bewonersinitiatief weer zeer tevreden. Gelukkig zijn er nog allerlei bewonersgroepjes in onze gemeente die oog hebben voor hun woonomgeving en het geen enkel punt vinden om zelf de handen uit de mouwen te steken. En dat verdient een pluim!

laaste verandering: december 21, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie