Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KAS realiseert aansluiting op Duitse Beurs-infrastructuur

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht 21 december 2000

Stap 3 in Europese strategie
KAS-Associatie realiseert aansluiting op Duitse Beurs-infrastructuur

Na officiële goedkeuring en systeemtechnische voorbereiding heeft KAS een directe aansluiting op de Centrale Effectenbewaarplaats in Frankfurt Duitsland totstandgebracht. Hierdoor is een lokale correspondentbank overbodig geworden. Als gevolg hiervan wordt de inkoop goedkoper en de kwaliteit van de dienstverlening rondom Duitse effecten direct beheersbaar en de concurrentiekracht vergroot.

KAS zal voor haar cliënten op het gebied van clearing, settlement en custody van Duitse effecten net zo werken als eerder was voorbehouden aan in Duitsland gesitueerde banken. De verwerking van gegevens en instructies over Duitse effecten en de productie van bijbehorende management- informatie zullen echter plaatsvinden in Amsterdam op het centrale KAS-systeem. Voor internationaal georiënteerde banken en institutionele beleggers, die via een correspondentbank zelf depot aanhouden in Duitsland, is KAS hiermee een aantrekkelijke zakenpartner geworden met slechts één methode van instructie en communicatie, die direct toegang geeft tot inmiddels vier belangrijke Europese effectenmarkten. Met de Engelse, Belgische en Amsterdamse beurzen bestond deze koppeling al. Met de Duitse koppeling vult KAS de derde stap van haar 'Europese Specialist- strategie' in. De eerstvolgende aansluiting is nu Frankrijk.

Profiel KAS-Associatie
De krachtig groeiende KAS-Associatie is een solide, gespecialiseerde Europese bank voor effectendiensten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie