Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bandbreedtediensten in ruim 150 Internetcentra

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Bandbreedtediensten in meer dan 150 Internet- en communicatiecentra in Europa,

Noord-Amerika en Azië

De wereld staat open voor Level 3

Amsterdam, 21 december 2000 - Level 3 Communications, Inc. (Nasdaq:LVLT) biedt vanaf nu haar bandbreedtediensten aan in meer dan 150 belangrijke Internet- en communicatiecentra in Europa, Noord-Amerika en Azië. De technologische faciliteiten omvatten meer dan 50 geavanceerde Level 3-datacentra, 100 Level 3-Internetdatacentra en andere communicatie-intensieve faciliteiten die geen eigendom van Level 3 zijn.

Via deze datacentra en vele andere locaties bedient Level 3 wereldwijd meer dan 2.400 communicatie-intensieve klanten die veel bandbreedte nodig hebben, waaronder 600 (3)CrossRoads-klanten, zoals Akamai, Microsoft, EarthLink en Yahoo Broadcast. Naast (3)CrossRoads biedt Level 3 vanuit haar faciliteiten bandbreedtediensten als (3)Link Private Line, (3)Link Dark Fiber, (3)Link Global Wavelength, (3)Voice, (3)Connect Modem en (3)Center Co-location aan. Maar niet al deze diensten zijn beschikbaar in iedere faciliteit.

Significante toename
'Er was ons veel aan gelegen om het bereik van kostenverlagende bandbreedtediensten naar communicatie-intensieve bedrijven te vergroten in faciliteiten die de transmissie van communicatieverkeer richting grote stedelijke, langeafstands- en onderzeese netwerken mogelijk maken,' zegt Floris van den Broek, managing director Level 3 Nederland. 'Nu ons netwerk bijna voltooid is en onze diensten in meer dan 150 Internet- en datacommunicatiecentra beschikbaar zijn, verwachten we een significante toename van het verkeer over ons netwerk.'

(3)CrossRoads EPOP
Dankzij geavanceerde Ethernet-technologie - al meer dan twintig jaar het fundament waarop computernetwerken worden gebouwd - is Level 3 in staat om diensten te leveren via datacentra die het bedrijf niet in eigendom heeft. Hierbij maakt Level 3 gebruik van haar nieuwe dienst (3)CrossRoads EPOP (Ethernet Point of Presence). Het resultaat is een ongekend snelle en kostenverlagende Internetverbinding via de Level 3-stedelijke netwerken. In plaats van zes maanden te moeten wachten op 45 Mbps, krijgen klanten met (3)CrossRoads EPOP binnen enkele dagen een toegang tot het netwerk die twintig keer sneller is. Bovendien worden ze niet belast met local loop-toeslagen.

Beloning
'(3)CrossRoads EPOP borduurt voort op onze (3)CrossRoads Internet-access-diensten en maakt het klanten met behoefte aan veel bandbreedte mogelijk om via Ethernet ongekend snel toegang tot het Internet te krijgen, zonder gebruik te maken van de co-locatiediensten van Level 3,' aldus Van den Broek. 'Door gebruik te maken van de Ethernet-interface vermindert onze EPOP-dienstverlening bovendien de kosten van bandbreedte. Klanten met intensief netwerkverkeer worden zo - terecht - beloond.'

Over Level 3 Communications
Level 3 (Nasdaq:LVLT) is een wereldwijde onderneming, gespecialiseerd in ICT, met een uitgebreid scala aan IP-services, variërend van breedbandtransport, co-locatiediensten en transatlantische transmissiediensten tot de eerste Softswitch-diensten in de sector. Level 3 levert hoofdzakelijk aan communicatie intensieve bedrijven die hun diensten aanbieden via het Level 3 Netwerk. Het webadres is www.Level3.com.

(3)CrossRoads en (3)CrossRoads EPOP zijn merknamen van Level 3 Communications, Inc.

Sommige uitspraken van Level 3 in dit persbericht zijn in feite voorspellingen. De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de verwachte resultaten. Tot de belangrijkste risicofactoren behoren volgens Level 3: substantiële kapitaalbehoeften, de ontwikkeling van effectieve interne processen en systemen, het vermogen om hooggekwalificeerde medewerkers aan te trekken en te behouden, algemene veranderingen in de economie, de technologie, het aantal concurrenten op de markt (en het kaliber ervan), wet- en regelgeving, en de mix van producten en diensten die in de doelmarkten van het bedrijf wordt aangeboden. Meer informatie over deze en andere belangrijke factoren is te vinden in het register van Level 3 bij de Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit bericht moeten worden bezien in het licht van deze factoren.

Contactpersonen in Nederland voor
Level 3 Communications:

News Media: Willemien Jager
+31 (0)20 798 02 23

Loth Associates:
Stefan van Tongeren
+31 (0)20 575 40 55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie