Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 21-12-2000 Persberichten district Maastricht
Donderdag, 21 december 2000 (H.P.)

Maastricht/Eijsden, overval met explosief op Grenswisselkantoor mislukt.
Vier tot nu toe onbekende mannen hebben donderdagmorgen 21 december 2000 omstreeks 08.00 uur tevergeefs geprobeerd om binnen te dringen in het grenswisselkantoor (GWK) langs de autoweg A-2 ter hoogte van Eijsden (parkeerplaats Knuvelkes).
De vier probeerden met een nog onbekend explosief een raam aan de zijkant van het gebouw op te blazen. Dat lukte slechts ten dele. Het betreffende raam van gepantserd glas raakte ontzet, echter niet zodanig dat de mannen naar binnen konden. Ook liep de zijgevel enkele kleine scheuren op. Meteen nadat het explosief tot ontploffing was gebracht werd met mokerhamers geprobeerd om het glas in te slaan. Ook dat mislukte waarna de overvallers hun poging staakten. Ze gingen er vervolgens vandoor in een achter het kantoor staande personenauto. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
De overval van vanmorgen was al de tweede binnen een week op hetzelfde filiaal. Afgelopen vrijdag trachtten twee gemaskerde mannen tevergeefs het GWK te overvallen. Ook zij maakten daarbij gebruik van mokerhamers.

Maastricht, zakkenrollers actief:
Op woensdag 20 december 2000 hebben zes benadeelden bij de politie aangifte gedaan dat zij het slachtoffer waren geworden van een of meerdere zakkenrollers in de binnenstad van Maastricht. Vier van de zes slachtoffer werden ongemerkt gerold tijdens het winkelen in de drukke winkels in de binnenstad van Maastricht. Van een vijfde slachtoffer werd de tas tijdens het schaatsen op het Vrijthof gestolen en van het zesde slachtoffer werd tijdens het winkelen in een supermarkt gevestigd aan de Tongerseweg te Maastricht de beurs gestolen.
In het totaal maakten de dieven bijna fl. 600,- buit. Daarnaast missen de benadeelden paspoorten, rijbewijzen en enkele bankpasjes.

Bunde, diefstal uit woning:
Op woensdag 20 december 2000 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Saint Remystraat in Bunde. De bewoners verlieten in de loop van de middag hun woning. Toen een van de kinderen omstreeks 15.00 uur thuiskwam stond de voordeur van de woning open. De woning bleek geheel doorzocht te zijn. Ontvreemd bleken enkele duizenden guldens en sieraden. Ten tijde van de inbraak bleken twee onbekende jeugdigen zich in de onmiddellijke nabijheid van de woning opgehouden te hebben. Of zij daadwerkelijk verantwoordelijk zijn geweest voor de inbraak in niet bekend geworden. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, juwelen gestolen:
Uit een vitrine van een juwelierswinkel gevestigd aan de Kesselskade te Maastricht zijn woensdag 20 december 2000 een aantal ringen gestolen. De diefstal heeft zich ongemerkt voor het personeel gedaan. Toen personeel een aantal ringen uit de vitrine miste werd duidelijk dat de diefstal had plaatsgevonden. De vitrinekasten zijn steeds afgesloten zodat onbevoegden niet bij de ringen kunne komen. Niet duidelijk is hoe de diefstal heeft kunnen plaatsvinden. De waarde van de ringen wordt geschat op enkele duizenden guldens.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Een 17 jarige inwoner van Klimmen is woensdag 20 december 2000 bij een diefstal uit een juwelierswinkel gevestigd aan de Maastrichter Brugstraat te Maastricht aangehouden.
De dief deed zich woensdagavond omstreeks 20.30 uur voor als koper en liet zich door het personeel van de juwelierswinkel informeren waarbij hem diverse halskettingen werden getoond. Toen de dief zijn kans schoon zag griste hij snel een aantal halskettingen van een tableau en wilde daarmee de winkel verlaten. Echter bij zijn sprint richting uitgang werd de dief pootje gelicht door een van de bezoekers. De dief werd in bedwang gehouden tot de komst van de gewaarschuwde politie. Deze heeft de dief aangehouden en ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Aan het politiebureau trof de politie in de kleding van de dief nog een gouden ketting aan alsmede een stroomstootwapen. Tegen de jeugdige inwoner van Klimmen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed: Een 60 jarige inwoner van Maastricht is woensdagavond 20 december 2000 door de politie aangehouden nadat hij een verkeersongeval veroorzaakte op de Latourlaan te Maastricht en na het verkeersongeval wegreed van de ongevalplek.
Getuigen belden de politie woensdagavond omstreeks 20.20 uur dat er op de Latourlaan een geparkeerde personenauto was aangereden door een andere personenauto. De veroorzaker van het verkeersongeval was na de aanrijding weggereden van de plaats van het ongeval en was te voet weggelopen. Zijn zwaar beschadigde auto liet hij enkele honderden meters verder op de Emilionlaan achter. Na bemiddeling van een familielid werd de veroorzaker van de aanrijding door de politie aangehouden. Hij bleek geheel in de war en was na de aanrijding geheel in paniek weggelopen. Aan het politiebureau bleek dat er alcohol in het spel was. De ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 0.8 promille. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto van Maastrichtenaar is rijp voor de sloop.

Maastricht, winkelinbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Meerssenerweg te Maastricht. Onbekenden forceerden de afgesloten nacht het slot van de toegangsdeur van de winkel waarna zij de toegang verkregen. De winkel werd doorzocht en voor zover bekend werden twee gameboy-tassen met een waarde van ongeveer fl. 50,- en de beide geldlades uit de kassa ontvreemd. De dieven hebben aan deze laatste weinig plezier beleefd omdat deze leeg waren. Zij werden vannacht nog op aanwijzing van een automobilist teruggevonden op de Kasteel Hillenraadweg. De bedrijfsleider heeft van de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie