Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijzen Welzijns- en Gezondheidszorg 2000 West-Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

vzw WOK uit Brugge wint West - Vlaamse welzijns- en gezondheidsprijs 2000
Brugge, 21/12/2000
OMER TANGHE (KORTRIJK) EN MARCEL VAN BREEN (BRUGGE) KRIJGEN DE PRIJS VOOR VERDIENSTE

De Bestendige Deputatie van de Provincie West-Vlaanderen heeft de Provinciale Prijzen Welzijns- en Gezondheidszorg 2000 toegekend.

De jury heeft de prijs voor een bijzonder project toegekend aan de vzw WOK (WERKT OOK!), Landjuwelenstraat 43 te 8000 Brugge. Deze vzw is ontstaan uit een intensieve samenwerking tussen vijf diensten uit de Brugse regio. Zij biedt arbeidskansen aan personen die omwille van persoonlijke en maatschappelijke redenen niet meer op de reguliere, beschutte en/of sociale arbeidsmarkt terechtkunnen. Ze doen dit door hen aangepaste klusjes in een buurt te laten opknappen. De vereniging koppelt aldus arbeidszorg met dienstverlening aan zorgbehoevenden in de buurt.

De buurtgerichte dimensie van het project, de dubbele doelgroep waarvoor het project staat, de specifieke aanpak van haar cliënteel - medewerkers (individuele taaktoebedeling gekoppeld aan aangepaste vorming en mogelijkheid tot ontspanning), en de netwerking (van doorverwijzers) heeft de jury doen besluiten dit project als laureaat voor te dragen aan de Bestendige Deputatie. De Bestendige Deputatie wenst dat deze bekroning tevens een stimulans mag betekenen voor andere initiatieven binnen de arbeidszorg.

De prijs voor verdienste die de bekroning beoogt voor een langdurig of bijzonder engagement, hetzij op professionele basis, hetzij als vrijwilliger wordt door de Bestendige Deputatie dit jaar verleend aan de heren Marcel Van Breen uit Sint-Kruis/Brugge en aan Omer Tanghe uit Kortrijk.

q De heer Van Breen krijgt deze bekroning omwille van zijn jarenlange inzet voor de Bond van Grote en Jonge Gezinnen (nationaal en provinciaal) zowel professioneel én als vrijwilliger. Maar ook omwille van zijn activiteiten binnen het Vlaams Woningfonds. Men apprecieert hem ook om zijn inzet voor het provinciaal beleid, inzonder omwille zijn medewerking aan de provinciale commissie voor gezinsbeleid en de welzijnscommissie.
q De heer Omer Tanghe krijgt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet in het kader van de ontwikkelingssamenwerking en meer in het bijzonder het missioneringswerk als directeur van Missio Kortrijk. Hij zorgde op deze wijze voor een sterke band tussen de West-Vlaamse missionarissen en het thuisfront.

MEER INFORMATIE KUNT U BEKOMEN IN HET PROVINCIEHUIS BOEVERBOS BIJ DE DIENST WELZIJN
KONING LEOPOLD III-LAAN 41 TE 8200 SINT-ANDRIES (BRUGGE) Telefoon (050) 40 33.02. E-mail: dirk.demeyere@west-vlaanderen.be

MEER INFORMATIE OVER DE WERKING VAN VZW WOK
KUNT U BEKOMEN BIJ DE COÖRDINATOR MEVR. KRISTIEN SOENEN, TEL

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie