Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intensief ruimtegebruik De Krogten Breda

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

INTENSIEF RUIMTEGEBRUIK DE KROGTEN

Door het goed gebruiken van de bestaande ruimte is op bedrijventerrein de Krogten (170 ha) een ruimtewinst te behalen van ongeveer 16 ha. Concrete projecten hiervoor worden nog verder uitgewerkt. Dit is de belangrijkste conclusie uit een haalbaarheidsonderzoek naar intensief ruimtegebruik op de Krogten. Het onderzoek maakt deel uit van de vernieuwing en herstructurering op het bedrijventerrein.

De Kamer van Koophandel, de Bedrijvenvereniging de Krogten, de provincie Noord-Brabant en de gemeente werken nu aan het uitwerken van de voorstellen in concrete projecten.

Een onderzoek naar de haalbaarheid van intensief ruimtegebruik op bedrijventerrein de Krogten geeft aan dat er een ruimtewinst van 16 ha is te behalen. Dit is mogelijk door zuinig om te gaan met de bestaande ruimte op het 170 ha grote terrein. Om deze ruimte meer intensief en efficiënt te gebruiken, is een strategie uitgewerkt met concrete projecten.

Binnen het project 'Revitalisering de Krogten' wordt nu gekeken naar de planologisch-jurdische belemmeringen voor het intensief ruimtegebruik. Het bestemmingsplan bepaalt bebouwingspercentages, maximale bouwhoogtes, minimale afstanden tot perceels-grenzen enzovoorts. Door de bepalingen aan te passen kunnen die belemmeringen worden weggenomen.

Het intensief gebruik van de ruimte en het verbeteren van de kwaliteit van bedrijven-terreinen binnen Breda zijn uitgangspunten uit de Stadsvisie Breda. De mogelijkheden

die bestaande terreinen bieden moeten worden benut om aan de vraag naar ruimte voor bedrijven te kunnen voldoen.

Het Actieprogramma Ruimte voor Economische Activiteiten geeft aan dat met behulp van onderzoek ruimte kan worden geboden aan nieuwe bedrijfsfuncties.

Breda, 21 december 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie