Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beheer Galderse Meren Breda beschreven

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

BEHEER GALDERSE MEREN BESCHREVEN

Het college van burgemeester en wethouders heeft het concept-gebiedsplan Galderse Meren vrijgegeven voor inspraak. In dit plan wordt beschreven hoe er, op en rond de Galderse Meren, in de toekomst gerecreëerd kan worden. En ook hoe deze recreatie samen gaat met de natuur.

Om de openbare ruimte in en rond te stad goed te beheren heeft de gemeenteraad bepaald dat er per gebied een beheerplan moet komen. Een van die plannen gaat over bijzondere gebieden zoals recreatieplassen en natuurterreinen. Als eerste deel daarvan wordt nu het gebiedsplan Galderse Meren gepresenteerd.

Optimaler beheer

In het plan worden knelpunten en wensen rond het huidige beheer op een rij gezet. Het gaat dan vooral om zaken als verkeer, hygiëne veiligheid en natuur.

Vanuit het idee dat de Zuidplas vooral een recreatiefunctie moet houden en de Noordplas meer een natuurfunctie, heeft de gemeente een aantal beheervarianten onderzocht. De meest gewenste variant is die waarbij de aard en het karakter van het gebied, als eenvoudig dagrecreatieterrein, ongewijzigd blijft. De gemeente streeft wel naar een optimaler beheer van het gebied. Dit vereist een twaalftal maatregelen op de terreinen verkeer, hygiëne toezicht en ecologie. Concreet gaat het hier om een extra parkeerterrein, een nieuwe fietsenstalling en enkel nieuwe natuurterreintjes.

Bij het opstellen van het plan is gebruikgemaakt van een enquête die in augustus 2000 onder de bezoekers van de Zuidplas is gehouden.

Uiteindelijk spreekt de gemeenteraad zich uit over het plan. Voor het zover is wil de gemeente van alle betrokkenen weten wat zij ervan vinden. Het concept-gebiedsplan Galderse Meren ligt de komende vier weken ter inzage bij balie Voorlichting op het Stadskantoor en bij de gemeentelijke Meldpunten. Geïnteresseerden kunnen daar een exemplaar van het plan opvragen. Tot 1 maart 2001 kunnen reacties op het plan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

De commissie Stadsbeheer bespreekt het plan in haar vergadering van 10 januari 2001

Breda, 21 december 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie