Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inwerkingtreding Overgangswet elektriciteitsproductiesector

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 208
Datum: 21-12-2000

INWERKINGTREDING OVERGANGSWET ELEKTRICITEITSPRODUCTIESECTOR

De Overgangswet elektriciteitsproductiesector treedt per 1 januari 2001 in werking. De Eerste Kamer heeft de wet op 19 december 2000 aanvaard. Hiermee zijn de verplichtingen van de elektriciteitsproductiebedrijven en de aankoop van het landelijk hoogspanningsnet door de Staat der Nederlanden definitief geregeld.

Enkele onderdelen van de Overgangswet treden nog niet per 1 januari in werking. Dit betreft bijvoorbeeld de toeslag op de transporttarieven in verband met het kolenvergassingsproject Demkolec en de stadsverwarmingsprojecten. Reden hiervoor is dat de Europese commissie nog geen toestemming heeft gegeven. Ook het artikel dat de gereserveerde transportcapaciteit uit hoofde van een aantal afname-overeenkomsten uit het verleden regelt, treedt per 1 januari nog niet volledig in werking maar uiterlijk op 1 maart 2001. De delen die niet in werking treden zijn het betalen van de transportcapaciteit door Sep en de vermindering van de voorrang voor de Sep importcontracten van 1500 naar 900 megawatt. Dit geeft de productiebedrijven en hun wederpartijen de noodzakelijke tijd om zich op de inwerkingtreding ervan te kunnen voorbereiden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie