Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands Muntmuseum opent Eurokabinet

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: NEDERLANDS MUNTMUSEUM OPENT EUROKABINETPersberichtnr.

00/272

Den Haag

19 december 2000

NEDERLANDS MUNTMUSEUM OPENT EUROKABINET

Uitnodiging aan de pers

Op donderdag 21 december 2000 opent Het Nederlands Muntmuseum in Utrecht om 16.30 uur het Eurokabinet. De openingshandeling wordt verricht door Kees van Dijkhuizen, voorzitter van het Nationaal Forum ter introductie van de euro. Voorafgaand daaraan vraagt Roel Janssen (NRC-Handelsblad) bij enkele direct betrokkenen naar de stand van zaken met betrekking tot de productie en de distributie van de euro-munten en biljetten. Het Nationaal Muntmuseum is gevestigd in de Koninklijke Nederlandse Munt, Leidseweg 90 te Utrecht.

Het Eurokabinet is een semi-permanente tentoonstelling, waarin een uitgebreid overzicht wordt gegeven van de geschiedenis van de euro, de verschillende ontwerpen voor de Nederlandse zijde en de euromuntstukken van alle aan de EMU deelnemende landen. De geboden presentatie vormt tevens een aanvulling op het door het Nationaal Forum uitgebrachte voorlichtingsmateriaal.

Voor nadere informatie:

Jeroen Sprenger, tel. 070 342 8233

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie