Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CVZ verwacht toename kosten verstrekking hulpmiddelen

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
College voor zorgverzekeringen

Beheerste kostenontwikkeling hulpmiddelen
21 december 2000 .
Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) verwacht dat de kosten van de verstrekking hulpmiddelen in het jaar 2000 met 4,7% zal toenemen. In totaal wordt een bedrag van f 1.278 miljoen uitgegeven aan medische hulpmiddelen. Het gaat hierbij onder meer om hoortoestellen, incontinentie- en stomamaterialen, diabeteshulpmiddelen, prothesen en orthesen.

Grotendeels verantwoordelijk voor de kostenstijging is de toename van het aantal ziekenfondsverzekerden met 3,4%. Zelfstandigen met een inkomen onder de f 41.200,-- zijn sinds 1 januari 2000 verzekerd op grond van de Ziekenfondswet. Voor deze datum waren zelfstandigen particulier verzekerd tegen ziektekosten.

Vooral in de jaren 1997 en 1998 stegen de kosten van hulpmiddelen fors. Vanaf 1999 is er een trendbreuk te zien in deze stijging. In dat jaar is voor een aantal hulpmiddelen een gebruiksnorm ingevoerd. In de Monitor hulpmiddelen najaar 2000 gaat het CVZ per hulpmiddelencategorie in op de kostenontwikkeling en de factoren die hieraan ten grondslag liggen.

Het CVZ brengt de hulpmiddelenmonitor ieder voorjaar en najaar uit. De monitor maakt inzichtelijk welke factoren een rol spelen bij de kosten van de hulpmiddelenverstrekking. Hierdoor draagt de monitor bij aan een onderbouwing en evaluatie van het beleid.

Auteur: J. van der Pas 020 - 3475605

Mutatiedatum 01/09/01 15:54:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie