Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Impulsen personeelsbeleid in Delfts onderwijs

Datum nieuwsfeit: 21-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Impulsen personeelsbeleid in delfts onderwijs

De gemeente Delft gaat samen met de schoolbesturen aanvullende activiteiten ontwikkelen om personeel voor het Delfts onderwijs te werven en behouden. Zo wordt o.a. hulp geboden bij huisvesting aan nieuwe leraren, bij kinderopvang en bij het realiseren van pc- en fiets privé projecten. Bij het vakteam onderwijs van de gemeente komt een coördinatiepunt (2,5 dag) dat deze hulp gaat bieden en dat tevens de gegevens over personeelsverloop en openstaande vacatures bijhoudt. De gemeente en schoolbesturen zetten ook een gezamenlijke werving van leraren op. De schooldirecteuren krijgen extra uren voor coaching en scholing van nieuwe leerkrachten.

In totaal wil het gemeentebestuur er 1,8 miljoen gulden voor uittrekken. De gemeenteraad beslist hierover op 21 december, de commissie WZO op 19 december.

Uit de evaluatie van de wervingscampagne van leerkrachten in Delft van het afgelopen voorjaar bleek dat kandidaten in veel gevallen vroegen naar garanties of naar bemiddeling voor huisvesting in Delft. Een aantal kandidaten bleek niet uit de regio Delft te komen en wilde zodoende huisvesting in Delft. Daarom wordt nu hulp bij huisvesting geboden. Als proef komen er in totaal 20 huurwoningen in de sociale huursector per jaar beschikbaar. Daarover is met de Delftse corporaties een prestatie-afspraak gemaakt. De gemeente huurt bovendien een aantal vrije sector huurwoningen om tijdelijk een aantal leerkrachten onder te brengen. Ook wordt hulp geboden bij het verwerven van een koopwoning door het in contact brengen met een makelaar, die een totaal pakket (hypotheek, verzekering, belastingaangifte) aan kan bieden.

Uit de evaluatie van de campagne bleek ook dat het werven van kandidaten nu ook buiten de regio moet plaatsvinden omdat in de randstad nog maar weinig kandidaten beschikbaar zijn.

De gezamenlijke werving van nieuwe leerkrachten zal gecoördineerd worden door het nieuw in te stellen coördinatiepunt bij het vakteam onderwijs. De scholing voor nieuwe leerkrachten zal zich met name richten op computervaardigheden en klassenmanagement. Voor bestaande leerkrachten kunnen scholen een bijdrage krijgen voor "sfeer activiteiten".

Het vervullen van vacatures in het Delftse onderwijs levert grote problemen op net als elders in het land. Dit bedreigt de kwaliteit van het onderwijs. Prognoses van het ministerie geven aan dat de schaarste aan onderwijsgevenden in het primair en voortgezet onderwijs in de periode 2001-2004 nog verder zal toenemen. Om hier tijdig op in te springen hebben de gemeente en de lokale Delftse schoolbesturen in het kader van het lokaal onderwijsbeleid impulsen aan het personeelsbeleid gegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie