Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toepassing hydrofobine als nuttig coatingseiwit dichterbij

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Toepassing hydrofobine als nuttig coatingseiwit dichterbij

Hydrofobines zijn kleine eiwitten die door verschillende schimmelsoorten worden uitgescheiden. Wanneer hydrofobines in contact komen met een grensvlak, zoals bijvoorbeeld de overgang tussen water en lucht, groeperen ze tot een laagje met een waterafstotende en een waterminnende zijde. Hydrofobines kunnen hierdoor het oppervlak van een waterafstotend materiaal waterminnend maken en andersom. Op grond van deze eigenschappen zijn diverse medische- en technische toepassingen van deze eiwitten denkbaar. Het oppervlak van medische implantaten zou veranderd kunnen worden zodat deze meer verenigbaar worden met het lichaam, of zodat hechting van ongewenste micro-organismen aan bijvoorbeeld catheter ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie