Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Sittard informeert over bijzondere ziektekosten

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Bijdrage bijzondere ziektekosten
Komt u in aanmerking?

Als u een ziektekostenverzekering heeft afgesloten, blijven er toch kosten over die voor uw rekening zijn. Het gaat om kosten voor een aanvullende verzekering tegen ziektekosten, zoals een Basis tand-, Plus tand- en Plus Extra-tandverzekering. De aanvullende verzekering Basis en de nominale premie vallen hier niet onder.

U en uw partner kunnen voor deze kosten van de gemeente een bijzondere bijstand krijgen ter hoogte van fl 150,- per verzekerde per jaar. Uw kinderen niet, omdat ze gratis bij u zijn meeverzekerd. Deze regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeente Sittard.

Voorwaarden

1. U woont op 31 december 2000 in de gemeente Sittard
2. Op 1 januari 2000 moet u minimaal een Plus verzekering, of een Basis Tand- of Plus Tand (Extra)verzekering hebben afgesloten
3. Uw inkomen mag over de periode 1 december 1999 t/m 30 november 2000 een bepaald bedrag niet overschrijden.

Deze bedragen zijn vanaf 1 juli 2000:

voor een echtpaar of ongehuwd samenwonenden: fl 2.308,32 per maand

voor een alleenstaande ouder, ouder dan 20 jaar fl 2.077,49 per maand

voor een alleenstaande, die ouder is dan 22 jaar fl 1.615,82 per maand.

Voor personen ouder dan 65 jaar gelden afwijkende bedragen:

Voor een echtpaar of ongehuwd samenwonenden fl 2.401,35 per maand

Voor een alleenstaande fl 1.695,36 per maand.

Alle bovenstaande bedragen zijn netto en inclusief vakantiegeld.

Er gelden andere bedragen als u inwonende huisgenoten, zoals een kostganger, een onderhuurder of kinderen heeft die u niet hoeft te onderhouden. Ook als u zelf kostganger, onderhuurder of thuisinwonende bent gelden afwijkende bedragen.

Als u alleenstaande bent mag u niet meer eigen vermogen (spaargeld, auto) hebben dan fl 10.000,-. Voor echtparen en alleenstaande ouders wordt een grens van fl 20.000,- gehanteerd. Indien u eigen vermogen heeft in de vorm van een eigen huis gelden afwijkende bedragen.

Aanvragen
Als u in aanmerking wilt komen voor een bijdrage in de aanvullende kosten van uw ziektekostenverzekering, moet u een aanvraagformulier vragen bij de Dienst Sociale Zaken en Welzijn (of vul de bon in die in de Maas en Mijn staat). Dit formulier moet samen met de benodigde bewijsstukken, uiterlijk 1 februari 2001 bij de Dienst Sociale Zaken en Welzijn binnen zijn.

Uitbetaling
Indien u in aanmerking komt voor de bijzondere bijstand, krijgt u het toegekende bedrag 15 maart 2001 op uw rekening bijgeschreven. Bijschrijving op de giro vindt enkele dagen later plaats.

Informatie
Meer informatie krijgt u bij de medewerker van de unit Nieuwe Klanten van de Dienst Sociale Zaken en Welzijn, tel. 45 70 800, elke werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur.© Gemeente Sittard

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie