Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Overijssel klaar voor 2001

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

De provincie Overijssel is klaar voor 2001

De Commissaris van de Koningin in Overijssel, Jan Hendrikx, beëdigde vanochtend tijdens een vrolijke en plechtige bijeenkomst in het provinciehuis te Zwolle vijftien nieuwe burgemeesters.

Daarnaast nam commissaris Hendrikx afscheid van vijftien andere burgemeesters die hun ambt per 1 januari 2001 zullen neerleggen. De
burgemeesterscarrousel is het gevolg van een ingrijpende gemeentelijke herindeling, waarbij 29 Overijsselse gemeenten fuseerden tot elf nieuwe gemeenten. Vijftien andere gemeenten in Overijssel behielden hun status van zelfstandige gemeente. Dit betekent dat de provincie Overijssel per 1 januari 2001 in totaal 26 gemeenten telt. Voorheen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie