Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noord-Holland maakt zich hard voor natuurgebied Balgzand

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Komst Orions volgende bedreiging
NOORD-HOLLANDS LANDSCHAP MAAKT ZICH HARD VOOR NATUURGEBIED BALGZAND

Het Noord-Hollands Landschap maakt zich grote zorgen over de toekomst van natuurgebied Balgzand als Vliegveld de Kooy bij Den Helder aangepast gaat worden. Deze aanpassing is nodig wanneer de Orions van de Koninklijke Marine van Vliegkamp Valkenburg verhuizen naar Den Helder. De verstoring zal in dat geval flink toenemen. Balgzand is een onderdeel van de Waddenzee en bijzonder belangrijk voor vogels. Het wordt wel het vogelrijkste gebied van Noord-Holland genoemd. De vogeldichtheid van het gebied is ongeveer twee keer zo hoog als die van de gehele Waddenzee en vooral in het broedseizoen zijn de schorren langs de dijk van veel belang voor grote aantallen broedvogels zoals kluut en visdief. Het Noord-Hollands Landschap gaat samen met de Waddenvereniging en Vogelbescherming actie ondernemen.

Balgzand heeft de laatste jaren heel wat aanslagen moeten doorstaan. In 1970 wilde men er een grote zeehaven ontwikkelen, in de jaren tachtig verdwenen vele waardevolle schorren onder een nieuwe dijk, nu vragen plannen voor een fietspad over de dijk en een installatie voor zandoverslag vlakbij het gebied de nodige aandacht. Voortdurend is er verstoring door bijvoorbeeld helikopters. Het Noord-Hollands Landschap is de afgelopen jaren druk bezig geweest om de enorme waarde van het gebied voor het voetlicht te brengen van publiek en beleidsmakers. Daarbij staat Het Noord-Hollands Landschap sterk omdat Balgzand als onderdeel van de Waddenzee onder de Natuurbeschermingswet valt.Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met Johan Stuart, 0251-362 747 (mobiel 06-53129644) of Barbara van Beijma, 0251-362 746. Castricum, 22 december 2000
(nhl@tref.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie