Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conclusies Hoge Raad over fooi

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Conclusies Hoge Raad over fooi
Horecabond - (m.verkerk@horecabond.fnv.nl)

Deze week kwam de Hoge Raad met conclusies over het inhouden van fooi op loon bij werknemers bij Hotel New York in Rotterdam. In de conclusies gaf de Hoge Raad aan dat `geen bedrag in mindering op het uurloon mag worden gehouden` en dat `de garantie op inkomsten uit fooi misplaatst is`. Daarmee volgt de Hoge Raad de uitspraak van de rechtbank.Deze week kwam de Hoge Raad met conclusies over het inhouden van fooi op loon bij werknemers bij Hotel New York in Rotterdam. In de conclusies gaf de Hoge Raad aan dat `geen bedrag in mindering op het uurloon mag worden gehouden` en dat `de garantie op inkomsten uit fooi misplaatst is`. Daarmee volgt de Hoge Raad de uitspraak van de rechtbank.

De rechtbank oordeelde in 1998 dat Hotel New York in Rotterdam ten onrechte per gewerkt uur fl. 2,- tot fl. 3,25 aan fooi inhield op het loon van de bediening. Deze rechtszaak was aangespannen door de FNV Horecabond voor 6 leden, die bij Hotel New York werkten. Hotel New York ging in cassatie bij de Hoge Raad.

De conclusies van de Hoge Raad komen in bijna alle gevallen overeen met het arrest van de Hoge Raad. Dit arrest komt in februari 2001.

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/nieuws of www.fnv.nl/horecabond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie