Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opvang asielzoekers in Julia-internaat Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

C O A D I E N T V E R Z O E K I N
Tijdelijke opvang asielzoekers in Julia-internaat

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft definitief aan de gemeente gevraagd medewerking te verlenen aan de tijdelijk opvang van 70 tot 110 asielzoekers in het Julia-internaat aan de Burgemeester de Bruïnelaan. De COA onderzoekt op het ogenblik welke bouwtechnische aanpassingen nodig zijn om de opvang mogelijk te maken. De tijdelijke opvang is voor maximaal drie jaar.

De COA gaat in eerste instantie uit van de opvang van 70 asielzoekers met een mogelijke doorgroei naar een aantal van 110. De leeftijd, de nationaliteit en de gezinssamenstelling van de asielzoekers die in het Julia-internaat worden gehuisvest is gevarieerd. Omdat het gaat om kleinschalige aanvullende opvang heeft de COA formeel geen toestemming van de gemeente nodig. Het is een zaak van de verhuurder en de huurder. In dit geval is dat Pronet projectontwikkeling B.V. en de COA. Wel vindt de COA het belangrijk dat de gemeente instemt met de opvang. Pronet Ontwikkeling BV heeft aangegeven alleen mee te willen werken aan de opvang als de gemeente instemt.

De gemeente Zwijndrecht ziet het als haar verantwoordelijkheid mee te werken aan de opvang van asielzoekers, mits voldaan wordt aan een aantal voorwaarden. Voordat de gemeente hierover een besluit neemt wil zij eerst de mening weten van omwonenden en omliggende bedrijven en instellingen. Er zijn in totaal vier informatiebijeenkomsten belegd. Bewoners zijn huis aan huis uitgenodigd voor deze bijeenkomsten. Rekening houdend met de reacties uit deze bijeenkomsten neemt het college van B&W in februari een besluit over de voorwaarden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie