Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland vrijgesteld van opkoopregeling runderen

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten / Dossier BSE

Nederland vrijgesteld van Europese opkoopregeling niet-geteste runderen

22 december 2000 -

Het Europese beheerscomité heeft vandaag een positief advies uitgebracht over het voorstel van de Europese Commissie om Nederland, evenals Denemarken, vrij te stellen van de Europese opkoopregeling voor runderen die niet op BSE zijn getest. Het beheerscomité heeft er vertrouwen in dat Nederland voldoende testcapaciteit heeft om àlle runderen ouder dan 30 maanden die aangeboden worden voor de slacht, te testen.
Minister Brinkhorst is verheugd met deze officiële vrijstelling omdat hij van mening is dat het ethisch onaanvaardbaar is om op grote schaal gezonde dieren te vernietigen terwijl er een goed alternatief voorhanden is. Hij heeft zich zowel in Nederland als in Europa tot het uiterste ingespannen om geen gebruik te hoeven maken van de opkoopregeling. De sector was het daarmee eens en heeft toegezegd mee te werken aan gespreide aanvoer van slachtdieren zodat er geen problemen ontstaan bij de testcapaciteit.

In Nederland kunnen dus geen runderen voor de opkoopregeling worden aangeboden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie