Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Niertransplantatie en warme perfusie

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Niertransplantatie en warme perfusie
Promotie drs. B.M. Stubenitsky
in de Faculteit der Geneeskunde.
Titel: "The benefit of warm perfusion to reduce reperfusion injury and predict graft function in renal transplantation".
Promotor: Prof.dr. G. Kootstra; co-promotor: dr. M.H. Booster.

Vrijdag 22 december 2000, 12.00 uur

Een veel besproken onderwerp is het tekort aan nieren voor transplantatie. Door ook nieren van hartdode donoren (aanvullend op de nieren van hersendode donoren) te gebruiken kan dit tekort worden verminderd, mits de kwaliteit van het orgaan vóór transplantatie kan worden beoordeeld. Herstel van het niermetabolisme vóór transplantatie middels warme doorstroming (perfusie), in tegenstelling tot de gebruikelijke koude bewaring, leidt enerzijds tot een reductie van de nierschade; en anderzijds biedt het de mogelijkheid vóór transplantatie de nier te beoordelen op zijn kwaliteit. Warme perfusie zou een oplossing kunnen bieden voor het reële tekort aan nieren voor transplantatie. Het promotieonderzoek van Bart Stubenitsky is gefinancierd door de Nierstichting Nederland (NSN).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie